Sorø Sundhedscenter – åbent hus den 20.november

Er man kendt med lungesygdommen KOL, en hjertesygdom, type 2-diabetes, gigt, kræft eller en helt anden form for kronisk sygdom kan man komme forbi og få en snak og inspiration til, hvordan man kan leve et bedre liv med sygdommen. Sundhedskonsulenter, syge-plejersker, fysioterapeuter og forebyggende med-arbejdere vil på dagen stå klar til at fortælle om kommunens kursustilbud og aktiviteter. Har man ikke en kronisk sygdom, men overvejer måske et rygestop, vægttab eller hjælp til at tackle smerter, så er det også værd at kigge forbi på dagen.

Test på dagen
Man kan på dagen få målt fedtprocent, blodsukker, blodtryk og er man ryger eller exryger, kan man få testet sin lungefunktion. Overvejer man at få noget mere aktivitet ind i sin hverdag, kan man få testet sin balance eller få lavet en konditest og få råd og vejledning til, hvad man selv kan gøre for at forbedre ens kondition og styrke balancen.

Træning og kurser
Kursusforløbene har en meget praktisk tilgang f.eks. måling af blodsukker før og efter motion sammen med en diabetes-sygeplejerske. Den fysiske træning kan omfatte både konditionstræning og styrketræning i en trænings-sal, men man vil også blive præsenteret for andre måder at træne på, som alle tager hensyn til, hvad man kan og hvad man har lyst til. Deltagere på tidligere kurser har været begejstrede for udbyttet. De fortæller, at de har fået ny viden, som de kan bruge i hverdagen og at de bliver mødt med engagement og uden løftede pegefingre. De er kommet i bedre fysisk form, nogle har tabt sig, andre har gennemført et rygestop og alle har de mødt ligesindede i samme situation.

Balancehold og træning
Sorø Sundhedscenter har flere års erfaring med balancehold for ældre, hvor en målrettet træning over en 3 måneders periode viser sig at give den enkelte en større fysisk funktionsevne, en øget livskvalitet og ikke mindst hjælpe til at forbygge fald i eget hjem. Mange der allerede har været på et balancehold har som en sidegevinst fået nye sociale bekendtskaber, som kan være rigtig vigtige i forhold til at fastholde den træning de har fået med sig fra balanceholdet.

Tid og sted
Der er åbent hus tirsdag den 20. november fra kl.14.00 til kl.17.00. Fægangen 1 , 4180 Sorø.
Sorø Sundhedscenter vil i løbet af eftermiddagen servere gratis te/kaffe med frugt og chokolade. For yderligere information kontakt: Sorø Sundhedscenter på Tlf. 57 87 71 40.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *