Danmarks første uddannelse til Proces Massør

Massøruddannelser i Danmark udbydes af private kursusudbydere, og det kan være en udfordring for såvel kommende massører, som brugere af massage, at skelne mellem de mange forskellige typer af massage og massører, samt kvaliteten heraf.

At Work Skolen har derfor valgt at lave en varemærkeretlig beskyttet titel som Proces Massør®, så kunderne kan være trygge ved, at massøren er blevet eksamineret af tre fysioterapeuter og en læge, herunder to uvildige og eksterne censorer.

Massører med en titel som Proces Massør® har ligeledes taget en videreuddannelse samt arbejder evidensbaseret forklarer skoleleder Camilla Gregersen. Der er flere muligheder for videreuddannelse, hvor At Work Skolen netop har lanceret specialet i Triggerpunkt akupunktur.

Med triggerpunkt akupunktur kan massører arbejde målrettet og effektivt med smertebehandling som supplement til den øvrige massagebehandling, og på den måde kombinere de to behandlingsformer for det optimale resultat.

Interessen for kvalitetssikrede massører og massøruddannelser er i stærk stigning:

At Work Skolen har været i, og har fulgt, sundhedsbranchen i mere end 20 år, og har siden 1994 tilbudt en række uddannelser inden for massage, træning, kost m.v. Antallet af massører, som vi har uddannet har været støt stigende i alle de mange år, som vi har tilbudt uddannelsen, og stigningen har været markant de sidste 3 år, hvilket ikke kun skyldes, at vi nu tilbyder uddannelsen i hele landet fortæller Camilla Gregersen og uddyber; vi ser mange årsager til stigningen, men vigtigst er nok, at massagefaget er blevet en etableret del af f.eks. sundhedsordninger på virksomheder, og at den massøruddannelse der efterspørges i den forbindelse både er evidensbaseret samt kvalitetssikret, som den vi tilbyder.

Massørskoler vil spare penge på underviserne, hvilket sænker niveauet og måske er de bange for at blive set over skulderen:

Ikke alle massageskoler kan følge med den stigende vækst, og flere skoler har således også måtte dreje nøglen om de sidste år. Camilla Gregersen kommer med et bud på årsagen; Titlen massør er ikke beskyttet, hvorfor vi i branchen desværre har set flere skoler, der skyder op med tilbud om nem uddannelse, hvor man bliver undervist af en massør, hvis baggrund naturligt ikke er på niveau med en fysioterapeut, og de holder typisk heller ikke i længden. Kunderne, så vel dem, som tager uddannelsen, som dem der efterfølgende skal have massage, vil være sikre på kvaliteten, hvorfor nødvendigheden af kvalitet i undervisningen gennem fysioterapeuter.

Camilla Gregersen: Vi mener, at det er en rigtig god ide at bruge massører i undervisningen, da de kan have god erfaring at dele, men den primære undervisning bør varetages af en fysioterapeut. Når man kun undervises af en massør, så ved man reelt ikke, hvad man får. Vi har drøftet dette med andre kollegaer i branchen, som afholder sig for at tilbyde denne kvalitet i selve undervisningen, og det skyldes blandt andet at fysioterapeuter ofte koster mere i lønningsposen end en massør, og måske ligeledes at skolerne ikke har lyst til at blive set over skulderen af en professionel fysioterapeut.

Kvaliteten giver mulighed for Jobgaranti:

I en tid med arbejdsløshed, er kontakten til blandt andet erhvervslivet uvurderligt, og At Work Skolen har i mange situationer mulighed for at tilbyde Jobgaranti i København.

Vi tilbyder massage til en række virksomheder i København, og kan derfor tilbyde nogle af vores elever en jobgaranti, når de tager uddannelse til Proces Massør®, hos os. Typisk er det i situationer, hvor elever skal bruge en jobgaranti for at kunne tage uddannelse gennem deres Jobcenter, at vi laver sådanne aftaler fortæller Camilla Gregersen.

At Work Skolen har i flere år tilbudt deres særlige Proces Massør® uddannelse med speciale indenfor idrætsskader eller afstresning, og nu tilbydes uddannelsen med et speciale i Triggerpunkt akupunktur.

Vores fysioterapeuter underviser på dette særlige speciale, og for mange massører er netop muligheden for at kunne behandle triggerpunkter med akupunkturnåle lige prikken over i´et i deres arbejde fortæller Camilla med et smil.

At Work Skolen har siden 1994 uddannet inden for det sundhedsfaglige og tilbyder i dag uddannelser til fitnessinstruktør, personlig træner, sundheds- og Livsstilscoach, kostvejleder, slankekonsulent, massør, sportsmassør, løbecoach (løbetræner), Mindfulness Instruktør, Positiv Psykologi Vejleder, Zoneterapeut, samt kurser indenfor idrætsskader, Børn & Overvægt, aktiv ernæring, helbredstjek, wellnessmassage m.v.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *