Sunde madvaner mod hjertesygdomme og type 2 diabetes

Har du anden etnisk baggrund end dansk, og har du enten en hjertesygdom eller type 2 diabetes, så tilbyder Sønderborg Kommune nu et forløb, hvor du kan lære meget mere om sunde madvaner. Du er velkommen til at tage et familiemedlem eller en veninde med.

Du kommer til at lære noget om, hvad du skal være opmærksom på i forhold til sund mad, når du har hjertesygdom eller type 2 diabetes.

– Sammen skal vi lave sund mad med udgangspunkt i både din egen madkultur og dansk madkultur. Jeg er sikker på, at vi kan lære en masse af dig om den madkultur, som du kender ud og ind. Og på samme måde kan vi sikkert lære dig et tip eller to om de sunde dele af den danske madkultur, der jo også har sine fede sider, siger sundhedsvejleder Henriette Daabeck fra Sundhedscentret i Sønderborg Kommune.

Vi mødes fire gange til tre timers undervisning og praktisk madlavning hver anden uge. Det koster ikke noget, og kræver ikke henvisning af nogen art.

Det første hold starter op onsdag den 17. august, kl. 16 19. Vi mødes i Træningskøkkenet i Sundhedscentret, Grundtvigs Allé 150 i Sønderborg. Næste hold starter op onsdag den 12. oktober.

Du tilmelder dig til forløbet ved at ringe til Sundhedscentret på tlf. 8872 4182. Du kan også sende en mail til Sundhedscentret(AT)sonderborg.dk.

Fakta om type 2 diabetes

Kaldes også gammelmandssukkersyge eller aldersdiabetes. Ved type 2 diabetes er det ikke altid nødvendigt at tilføre insulin ved indsprøjtninger, ofte kan behandlingen styres ved hjælp af motion, kost og til tider tabletter. Type 2 diabetes rammer oftest overvægtige voksne.

Yderligere oplysninger hos sundhedsvejleder Henriette Daabeck på tlf. 8872 6287.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *