Kostvaner går i arv

En del overvægtige har også børn med vægtproblemer. Det viser en undersøgelse foretaget af Director for De Danske Vægtkonsulenter.

Ud over kærlighed og omsorg giver forældre også til en vis grad deres kostvaner videre til børnene. I en undersøgelse foretaget af analysebureauet Director for De Danske Vægtkonsulenter (DDV) har 14 % af de overvægtige svaret, at de også har overvægtige børn. Og ud af dem mener en tredjedel, at de har videregivet de dårlige spisevaner til deres børn. Hvis det er rigtigt, at man er, hvad man spiser, er det temmelig foruroligende at tænke på, at så mange børn og voksne dagligt lever af usund fastfood, der sætter både deres sundhed og idealvægt over styr. Hvis man er overvægtig, har man nemlig også et problem med sin sundhed. For overvægten viser, at der ikke er balance i kalorieindtaget, og at man enten får for mange eller for få kulhydrater, fedtstoffer og proteiner, siger Inge Kauffeldt, der er stifter af DDV.

Godt ungdomstilbud
For at tage hensyn til de forskellige aldres og køns ernæringsbehov har DDV udarbejdet kostpro grammer for henholdsvis mænd, kvinder, børn og type 2 diabetikere, og der er gode tilbud til alle aldersgrupper. I DDV s mange lokalafdelinger er der for eksempel et specielt ungdomstilbud til alle under 15 år et tilbud, der er med til at motivere barnet til at tabe sig. Når det kommer til inspirations­møde sammen med mor eller far, betaler den voksne de 70 kroner, som den ugentlige vejning og undervisning af barnet koster. Viser vægten, at barnet har tabt sig 500 g eller mere siden sidste uges vejning, får barnet 50 kroner retur. Det kan nemt blive til mange penge hver måned i ekstra lommepenge. Det er vigtigt, at børn får de rette næringsstoffer og mængder af mad, så de vokser og udvikler sig, som de skal. Derfor er det fuldt forsvarligt at lade sit barn følge DDV s lægegodkendte kostprogram, som netop sikrer, at alle måltider er både mættende og ernæringsrigtige ifølge de gængse kostråd, understreger Inge Kauffeldt.

Til undervisningen hos DDV lærer barnet også betydningen af at spise regelmæssigt, dvs. tre ho vedmåltider og tre mellemmåltider som ikke er en fedtet burger eller chokoladebar fra nærmeste kiosk. Ved at give børnene regelmæssige måltider, hjælper man dem nemlig til et stabilt blodsukker, og det vil hurtigt kunne ses på vægten. Med DDV s kostprogram lærer barnet også, at det både kan være sjovt og spændende for smagsløgene at gennemgå et vægttab, og at man ikke skal sulte en eneste dag, pointerer Inge Kauffeldt.

Læs mere om DDV s ungdomstilbud på vaegtkonsulenterne.dk

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *