Københavnerne skal løbe orienteringsløb i landets tættest befolkede bydel

Naturen rykker helt ind i bykernen, når Nørrebros grønne ByOase lægger plæne til stationær orienteringsbane med indlagte forhindringer. Ingen steder i landet har beboerne så begrænset adgang til grøn rekreation, som på Nørrebro i København. Hver beboer har i gennemsnit seks kvadratmeter grønt areal til sin rådighed, har kommunen regnet ud, og det placerer den brogede bydel på en plads som nummer sjok, ikke alene i København, men formentlig i landet som helhed.

Men Nørrebro har sine grønne oaser, og den største af dem får nu sin egen orienteringsbane. Det er Nordea-fonden, der har været ude med en uddeling, så De Gamles By nu får bro, svævebane, sansegynge og træstammer at boltre sig på til forhindringsbanen, som er udviklet i samarbejde med Dansk Orienterings-forbund.
”Vi er ved at udvikle et oplevelsesløb med tre sværhedsgrader, og vi har planer om at man skal kunne bruge gps og smartphone til at gennemføre løbet,” fortæller Charlotte Lund, der er projektleder for NGO’en ByOasen.

Planerne tæller også et fotoorienteringsløb, og i det hele taget opererer initiativtagerne med en meget bred målgruppe, som tæller både de ressourcestærke beboere omkring Sankt Hans Torv og de mere social udsatte, som Indre Nørrebro også rummer. Men banen, som man i ByOasen kalder en naturoplevelsessti, bliver åben for alle både i og uden for Nørrebro.

”Vi ved, at der generelt er et ønske blandt danskerne om, at man gerne vil bo i byen, men man vil helst have naturen med. Og projektet med naturoplevelsesstien er et sjældent eksempel på, hvordan man kan få de to elementer til at gå op i en højere enhed,” siger direktør Henrik Lehman Andersen fra Nordea-fonden, der støtter gode liv og gerne i byen.

De Gamles By tæller seks plejehjem, seks daginstitutioner og en række kontorer, der er klemt inde mellem Møllegade, Guldbergsgade, Nørre Alle og Sjællandsgade og slår med margen Assistens Kirkegård som Nørrebros største grønne åndehul. Faktisk kan man i dag møde både geder, høns og kaniner, på sin tur gennem området.

Projektet ventes at stå klar til december.

Foruden Nordea-fonden har Friluftsrådet støttet projektet. ByOasen overgik fra 1. Januar 2014 som bemandet legeplads under Københavns Kommune.

Kontakt: Charlotte Lund Projektleder Miljøpunkt Tlf: 30 23 92 05 charlottelund@hotmail.com

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *