Sundt fedt

Fedt behøver ikke være farligt – tværtimod. Planteolier med essentielle fedtsyrer slanker, forebygger sygdom og booster kroppen med ny energi.

Vi har hørt det til hudløshed, aviserne skriver om det jævnligt, og vi kan ikke tænde for fjernsynet uden at blive bombarderet med budskabet: fedt feder og fedt slår ihjel.
Det er også rigtigt så længe vi snakker om flæskesvær, flødesovs og frituredryppende pommes frites.
Men fedt er heldigvis andet end gris og flødeost. Fedt fra planteolier indeholder nemlig sundt fedt, som er med til at holde kroppen i topform og forebygge sygdom.

Livsvigtige fedtsyrer
Planteolierne er kilden til det sunde fedt. De indeholder en masse gavnlige umættede fedtsyrer og fungerer som byggesten for vores krop. Der findes mange forskellige fedtsyrer, men der findes kun to essentielle fedtsyrer. Essentiel betyder livsvigtig, altså noget som vi skal have tilført, og som vores krop ikke selv kan danne. Fedtsyrerne er livsvigtige for hele vores sundhedstilstand. Både kropsligt og psykisk.
Der findes kun to essentielle fedtsyrer, nemlig alfalinolensyre (ALA) og linolsyre (LA). De to fedtsyrer kalder vi i daglig tale for henholdsvis omega 3 og omega 6. Hvis vi tilfører vores krop ALA og LA, bliver vores krop selv i stand til at danne alle de andre fedtsyrer i kroppen. Det er blandt andre omega 9 og omega 7. samt EPA, DHA og GLA (som er aktiverede omega 3/omega 6-fedtsyrer, som ellers bl.a. findes i fisk). De allerfleste mennesker spiser simpelthen for lidt af de vigtige essentielle fedtsyrer ALA og LA. Derfor kan det være nødvendigt at supplere kosten med et tilskud af disse vigtige byggesten hver dag.

Fedt der slanker
SuntLiv Olie er en ny olie blanding, som indeholder en optimal sammensætning af fedtsyrerne (ALA, LA, omega 7, omega 9 og GLA). Olien består af en blanding af koldpressede, økologiske jomfruolier, i en unik og eksklusiv kvalitet. Olien, der er økologisk, indeholder over 150 forskellige aktive ingredienser, som bl.a. forbedrer iltoptagelsen i blodet, øger energien, gør kroppen mere basisk, gør huden mere elastisk og øger forbrændingen. Samtidig kan kroppen optage de fedtopløselige vitaminer, som gør det muligt at tabe sig. Det vil sige, at det bliver lettere, at gå ned i vægt, når bare du får det rigtige fedt, hver dag. Fedsyrerne i SuntLiv Olie mætter med andre ord samtidigt med at de slanker.

Vores hjerne har brug for fedt
Kroppen har nemlig brug for fedt. Fedt er vigtigt for at kunne optage mange af de vitaminer vi spiser i vores kost og fedt er vigtigt som energikilde. Fedt udgør en del af råmaterialet til alle dele af kroppen og hjernen. Uden fedt vil vi ikke være istand til at danne de hormoner, der styrer alt i kroppen. Vores hjerne kan ikke fungere og vi kan ikke optage den føde, vi spiser, optimalt. Essentielle fedtsyrer har samtidig stor betydning for al muskelopbygning og regeneration i kroppen. Alle kroppens celler indeholder fedt, og da kroppen hele tiden fornyr og udskifter sine celler, har den konstant brug for nye byggesten. Essentielle fedtsyrer er nødvendige for vitale, dvs livsvigtige funktioner i celler, væv og organer og 60 pct. af hjernens vægt består af fedt. Hele hjernens funktion er derfor afhængig af, at der tilføres nok fedt.

Farvel til fedtmyterne
Tiden er inde til at gøre op med de gamle myter om, at fedt er usundt og bør undgås. Det er stadig vigtigt at spare på frikadellerne og skære nogle tyndere skiver ost. Men vi skal ikke undgå fedt vi skal bare have det rigtige fedt, det skal være naturligt fedt og i tilpassede mængder. Der findes forskellige typer naturligt fedt, og en del af det, som vi ofte mangler i kosten, er det vi kalder de essentielle fedtsyrer. Og her kommer SuntLiv oliernes høje indhold af sunde fedtsyrer ind i billedet. Fedt i maden er også nødvendigt for, at kroppen kan optage mange af de vitaminer vi spiser. Så uden fedt ville kroppen ganske enkelt bukke under i løbet af ganske få uger.

KostMetik – skønhed kommer indefra
Hvis vi skal se skønne ud på ydersiden, med en smuk, elastisk og fin hud, glansfuldt hår og negle der ikke flækker så nemt, så er vi nødt til at give vores krop nogle ordentlige nærringsstoffer, som holder cellerne i kroppen sunde og friske.
De umættede olier i SuntLiv Olie virker naturligt balancerende på hormonsystemet, skaber balance i blodsukkeret og gør at vi ikke går og føler os lækkersultne og får lyst til at spise slik og chips døgnet rundt. Fedsyrerne i SuntLiv Olie tilfører en masse vigtige næringsstoffer til vores krop og gør os på den måde smukke og sunde indefra og ud. Det er dét, vi kalder for KostMetik. Skønhed indefra.
SuntLiv Olie findes i 3 varianter; en til kvinder, en til mænd og en original/basis olie. De enkelte varianter er tilpasset særlige behov. Olien kan f.eks. blandes i smoothies, tilsættes i friskpresset frugt og grøntsagsjuice eller tages som en shot sammen med SuntLiv Aronia Organic.

FAKTA BOX:

Hvad er fedt
Sammen med proteiner og kulhydrater udgør fedt, kostens tre vigtigste næringskilder. Fedts vigtigste opgaver er at fodre kroppen med energi. Et gram fedt indeholder nemlig dobbelt så meget energi som protein og kulhydrat.
Fedt er vigtigt for kroppens celler og for dannelsen af de fleste af kroppens hormoner.
Fedt består blandt andet af såkaldte fedtsyrer. De fungerer som energi for muskler, hjerte og andre organer
Afhængig af om fedtet er fast eller flydende ved stuetemperatur, inddeler man fedtsyrerne i mættede og umættede.
De faste (mættede) fedtsyrer findes blandt andet i kød, æg, smør, ost og sødmælk. Indtag af for meget af de fødevarer kan forhøje blodets kolesterol niveau og føre til blodpropper.
De flydende (umættede) fedtsyrer findes blandt andet i planteolier, nødder og avocado. De nedsætter derimod blodets kolesterol og forebygger blodpropper.

Specialolier til individuelt behov
På markedet findes flere forskellige planteolier, som indeholder essentielle fedtsyrer. Især de koldpressede jomfruolier er et godt valg.
Men vil man forkæle sin krop lidt ekstra, så findes der nu et produkt fra SuntLiv baseret på de bedste jomfruolier af eksklusive olieudtræk fra blandt andet hybenkerner, hørfrø, kæmpenatlys, sortkommen og græskar. Olierne fås i forskellige udgaver specielt tilpasset til mænd, kvinder og børn. Dermed sikrer man kroppen den optimale sammensætning af fedtsyrer. Til gavn for krop og sjæl.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *