Medisats Patientkuffert imponerede USA

Sammen med bl.a. sundhedsminister Bertel Haarder, den odenseanske rådmand for ældre- og handicapområdet Jane Jegind samt mere end 50 virksomheder og offentlige organisationer deltog direktøren for den fynske virksomhed Medisat Kurt Christensen i slutningen af oktober måned i en Sundhedskaravane til Silicon Valley i USA.

Formålet med sundhedskaravanen var at promovere nye it-løsninger inden for sundhedssektoren og sund livsstil i det hele taget. Denne var arrangeret af Innovation Center Denmark under Udenrigsministeriet for at sætte fokus på sundheds IT. Kurt Christensen var med for at præsentere Medisats Patientkuffert, der via en opkobling til patientens hjem gør det muligt for patienter med bl.a. KOL (rygerlunger) at blive udskrevet langt tidligere i deres indlæggelsesforløb. Patientkufferten er allerede i drift adskillige steder i Danmark.

Bertel Haarder brugte i sin tale til deltagerne på konferencen Future of Health Care Patientkufferten som eksempel på en succesfuld, dansk it-løsning til sundhedssektoren, og der var stor interesse for Patientkufferten fra både amerikanske og danske deltageres side. Eksempelvis pointerede direktøren for Kaiser Permanente, en af giganterne på det amerikanske sundhedsmarked og bl.a. ejer af en lang række amerikanske sygehuse, at det ville have enorm betydning, hvis blot man kunne gøre i USA, som man gør i Danmark med Patientkufferten. Og det glædede Medisats direktør: USA er verdens største marked for sundhedsydelser og derfor et interessant eksportmarked for Medisat , udtaler han.

Medisat eksporterer i forvejen Patientkufferten til Norge, hvor den med stor succes kører til KOL-patienter. Man forventer at de norske Hjertesvigt-patienter i løbet af 2011 bliver de næste, der får glæde af Patientkufferten.

Undervejs arrangerede Bertel Haarder en cykeltur over Golden Gate Bridge – som gennemførtes trods elendigt vejr. På billedet ses fra venstre Kurt Christensen, Medisat, Bertel Haarder, Jane Jegind og Mette Danielsen, Medisat.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *