Advarsel mod farligt og forbudt stof

Selv om stoffet er på Anti Doping Danmarks dopingliste og mistænkt for at kunne give både hjerneblødninger og hjerteproblemer, er det til salg på udenlandske hjemmesider

Fødevarestyrelsen minder endnu engang om, at det kan være livsfarligt at eksperimentere med ulovlige kosttilskud. Denne gang fordi Fødevarestyrelsen har fundet stoffet 1,3-dimethylamylamin i produkter til salg på udenlandske sportshjemmesider. Produkterne markedsføres på dansk og sælges under navne som:

– Jack3D
– OXYELITE PRO
– BSN Endoburn NT
– 1.M.R POWDER.

Fødevarestyrelsen advarer forbrugerne mod produkterne og opfordrer sportsudøvere, der har købt produkterne, til at kassere dem.
De hjemmesider, der markedsfører produkterne er tilsyneladende registrerede i udlandet. Hjemmesiderne er derfor ikke underlagt de danske myndigheders kontrol. Fødevarestyrelsen vil orientere relevante udenlandske myndigheder om salget.

Stoffet 1,3-dimethylamylamin, der også markedsføres under navne såsom methylhexaneamine, dimethylpentylamine og pentylamine, er i udlandet mistænkt for at have givet alvorlige skadevirkninger hos unge mænd. Der har været tale om akutte alvorlige effekter på hjertet samt i ét tilfælde hjerneblødning. Stoffets effekter er ikke fuldstændigt undersøgt. Muligvis forstærker samtidig indtagelse af koffein effekten af 1,3-dimethylamylamin.

Stoffet er på Anti Doping Danmarks Dopingliste under forbudte stoffer til konkurrencebrug. Anti Doping Danmark får mange henvendelser vedrørende især produktet Jack3D, der indeholder dimethylpentylamine.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *