God udvikling på kræftområdet

Fald i dødelighed og kortere vej til behandling. Ny statusredegørelse fra Danske Regioner bekræfter, at kræftbehandlingen i Danmark er inde i god udvikling.

Den positive udvikling for kræftbehandlingen i Danmark fortsætter.

Det er konklusionen i den status på kræftområdet, som Danske Regioner netop har offentliggjort. Der er fald i dødelighed, stigning i aktiviteter og kortere fra vej for patienterne til behandling.

“Sammen med regionerne har regeringen målrettet prioriteret området. Det er positivt, at regionernes statusredegørelse viser, at arbejdet med kræftpakkerne fortsat går godt. Men vi skal hele tiden have fokus på at gøre det bedre,” siger indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder.

Regeringen har fået vedtaget tre kræftplaner siden 2001. Kræftområdet er således i alt blevet tilført knap 1,8 mia. kr. ekstra årligt i 2010 i forhold til 2001.

Senest har regeringen med kræftplan III fra november 2010 sammen med DF og Kristendemokraterne afsat yderligere 800 mio. kr. til kræftområdet over de næste fire år.

I forbindelse med kræftplan III er der indført screening for tyk- og endetarmskræft, og der blev etableret flere hospicepladser.

Regeringen og Danske Regioner indgik i oktober 2007 en aftale om blandt andet de såkaldte pakkeforløb til kræftpatienterne. Et pakkeforløb skal sikre patienterne et forløb af høj faglig kvalitet uden nødig ventetid.

Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder fremhæver, at den nye statusredegørelse fra Danske Regioner viser, at disse pakkeforløb har været en succes.

“Statusredegørelsen viser, at der gøres en stor indsats på sygehusene for at leve op til de faglige målsætninger, som fremgår af pakkeforløbene,” siger Bertel Haarder.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *