Forbrugere går glip af de lave priser ved online shopping

Tusinder af danske onlinebutikker oplever skeptiske kunder på trods af, at sikkerheden aldrig har været bedre. Det går ud over konkurrencen og forbrugernes pengepunge. Der kan nemlig spares et sted mellem 10 og 60 pct. på varer købt på nettet.

Trods oplysningskampagner og et væld af muligheder for at gøre en god handel på nettet 24 timer i døgnet er der stadig en stor gruppe danskere, som beholder dankortet i lommen.
"Vi oplever en del kunder, der ringer og vil bestille via telefon og betale med bankoverførsel. Mange har slet ingen forståelse for de sikkerhedsgarantier, der ligger i PBS–systemet og i e–mærket," fortæller Ronni Andersen der er daglig leder af onlinebutikken billigsport24.dk. Han påpeger, at forbrugerne faktisk er bedre stillet ved køb i danske internetbutikker end i fysiske forretninger. Eksempelvis har man fjorten dages returret på alle varer købt online.

Forbrugere forstår ikke systemet
Et typisk problem, han står overfor, er, at hans kunder tror, at ejerne af en onlinebutik får adgang til kundens oplysninger på betalingskort. Det er ikke tilfældet, det er nemlig udelukkende PBS, der har med betalingen at gøre, men det ved mange forbrugere desværre ikke og det går ud over store besparelser for forbrugerne og væksten for de mange onlinebutikker i landet.

Han mener, at de skeptiske kunder, han er i kontakt med, sandsynligvis kun er toppen af isbjerget:
"Jeg tror, der er mange flere, som vi aldrig møder. Og det er ærgerligt både for kunderne og for de mange gode onlinebutikker," siger Ronni Andersen. Han slår til lyd for, at der sættes mere fokus på problemet fra politikere, myndigheder, organisationer som e–handelsfonden og virksomheder som PBS.

Går glip af lave priser
Mange onlinebutikker har desuden et vareudbud, der slår de fysiske butikker af banen. På nettet er der plads til en lang række specialbutikker og selv for en traditionel branche som sportsudstyr er onlinebutikkerne ofte mere velassorterede end de fysiske butikker.

"Går du ind i en normal sportsforretning, så er der mange varer de ikke har plads til at udstille. Vi har eksempelvis bordtennisborde til salg online, som de færreste butikker har stående, " siger Ronni Andersen, der i sin egen butik billigsport24.dk har flere end 2.500 produkter det er flere end de fleste traditionelle sportsbutikker. Billigsport24.dk tilbyder nu også kunderne at de kan vælge helt deres egen indpakning til deres julegaver.

Oplysning vil gavne alle

Hans største bekymring er dog, at en stor del af forbrugerne ikke kommer med på vognen af billige onlinetilbud og mulighederne for at handle når det passer én.

"Priserne er markant lavere inden for stort set alle brancher på nettet. Hvis skepsissen var mindre ville vi have en større omsætning og kunne sænke priserne yderligere, lyder det fra billigsport24.dk
 

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *