Hjertestarteren øger overlevelseschancen med 60-70 %

Mange virksomheder tøver med at investere 15.000,00 20.000,00 kr. for en hjertestarter. Men som ansvarlig arbejdsplads bør man se på det som en livsforsikring. Ikke kun for ledelsen og medarbejderne, men også for andre, der fysisk er i firmaets varetægt, eksempelvis kunder eller samarbejdspartnere.

En ting skal man vide før man investerer i en hjertestarter er, at hjertestarteren ikke kan stå alene. En genoplivning er et samspil mellem hjerte-lunge-redning og hjertestarteren.

En genoplivning er et samspil mellem hjerte-lunge-redning og hjertestarteren. Når man laver hjerte-lunge-redning, sørger man for med sine indblæsninger at give ilt ned i lungerne. Mange tror ikke, at vi har noget ilt tilbage ved(/efter ) udånding. Men ved en indånding fra atmosfærisk luft får vi 21 % ilt, og når vi udånder, er der 17 % tilbage. Da vi dermed kun bruger 4 %, er der rigeligt at give af.

Når vi trykker på hjertet ved at lave brystkompressioner, sørger vi for, at pumpe det iltede blod rundt i kroppen. Dette vil sige, at vi prøver at efterligne kroppens naturlige rytme, så vi holder folk kunstigt i live.

Så snart det er muligt tilkalder man hjælp og en hjertestarter.

Hvis man påbegynder sin hjerte-lunge-redning med det samme en person falder om og anvender en hjertestarter inden for 10 minutter, øger man overlevelseschancen med 60-70 %.

Hjertestarteren går ind og nulstiller hjertet, så det forhåbentlig kan genfinde sin normale hjerterytme. Inden hjertestarteren giver mulighed for stød, går den ind og analyserer om der er en stødbar eller en ikke-stødbar hjerterytme. Hvis der er en stødbar hjerterytme (hjerteflimmer), er der en mulighed for, at hjertestarteren kan gøre en stor forskel.

Der har været en del skriverier omkring ambulancer der, på grund af besparelser, kommer længe efter de er tilkaldt og desværre nogle gange for sent. Det er blot endnu en grund til at investere i en hjertestarter, men ikke mindst fordi at den kan blive forskellen mellem liv og død.

Forestil dig, at du falder om hvor ingen kan førstehjælp og der ingen hjertestarter er…..
Ingen kender dagen, før solen går ned.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *