Advarsel mod Ginseng Kianpi Pil

Fødevarestyrelsen advarer atter forbrugerne mod kosttilskuddet Ginseng Kianpi Pil, da det inde­holder roden af planten Polygomum multiflorum Thunb. Roden er blevet vurderet sundhedsskadelig af DTU Fødevareinstituttet, idet flere forbrugere har fået alvorlige leverpåvirkninger efter at have spist produkter med indhold af roden.

Fødevarestyrelsen har konstateret, at Ginseng Kianpi Pil markedsføres fra udenlandske hjemme­sider, herunder de dansksprogede hjemmesider www.sundginseng.dk samt www.ginsengpower.dk. Hjemmesiderne henvender sig til de danske forbrugere, men er registreret i Indien. Dermed er de ikke underlagt de danske myndigheders kontrol.

Hjemmesiderne er hostet i Danmark og Fødevarestyrelsen har ad den vej fået stoppet den ulovlige markedsføring, så hjemmesiderne er pt. ikke tilgængelige.

Fødevarestyrelsen opfordrer forbrugere, der måtte have købt kosttilskuddet Ginseng Kianpi Pil til at kassere det.

Gode råd til forbrugerne
Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at være varsomme i forbindelse med køb af kosttilskud på internettet, især fra udenlandske hjemmesider. Søg grundige oplysninger om kosttilskud, hvis de forhandles over internettet, men ikke sælges i almindelige butikker.

Tjek Fødevarestyrelsens hjemmeside altomkost.dk, hvis du vil sikre dig, at et kosttilskud er registreret til markedsføring i Danmark og dermed omfattet af Fødevarestyrelsens stikprøvekontrol.

Kontakt

​Anne-Mette Seerup Fødevarestyrelsens Rejsehold, Kosttilskudsgruppen, tlf. 72 27 64 64.
Mette Christiansen, Fødevarestyrelsens Rejsehold, Kosttilskudsgruppen, tlf. 72 27 63 30.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *