Sejt og sjovt i Det Sydfynske Øhav 8-9 juni

Faaborg Outdoor Event, som er støttet af Nordea-fonden, lokker med action og leg i weekenden.

Danmarks sejeste vandhunde får deres sag for i weekenden. Kajakroere udfordrer hinanden i fynsmesterskabet i havkajakteknik, surfere sejler om kap Bjørnø rundt, og Danmarks første orienteringschallenge til vands og til lands kræver både habil kajakteknik og gode løbeben. Til gengæld kan alle og enhver teste sig selv i SUP, stand up paddling – den nyeste dille, kaldet vandsportens ultimative workout.

Faaborg Outdoor Event aspirerer til at blive landets største festival for outdooraktiviteter, og programmet for 2013-udgaven i weekenden 8. og 9. juni lover godt: Races for de garvede, som holder af bølgetoppe med skum og kraftig vind, men også masser af oplevelser for dem, der sætter pris på Øhavets lave vand, det hyggelige havne- og bymiljø i den fynske købstad og afslappede vandreture i Sydfyns unikke natur.

Bare prøv det
Under overskriften NO STRESS TRY IT serverer byens vandsportsforeninger og firmaer smagsprøver på deres aktiviteter hele weekenden.
Sejlklubben inviterer de mindste til krabbeklub og leg i vandkanten. De lidt større kan prøve at sejle optimistjolle, og voksne får en prøvetur i en af klubbens skolebåde. Kajakklubben holder åbent hus for begyndere, og kajakfirmaet Nicus Nature tilbyder rulle- og teknikworkshops. Anders Borg, indehaver af det lokale surffirma, viser de nyeste tricks og teknikker inden for kitesurfing, unge surfere fra Thurø præsenterer deres freestyle surf show, og fra Cold Hawaii i Thy kommer SUP-guruen Christian Gøbel og demonstrerer teknik og udstyr.

Løb til lands
Også til lands vrimler det med friluftsaktiviteter hele weekenden, fra det ultimative mountainbike-løb (78 km, 1592 højdemeter) i De fynske Alper til begyndermotionsløbet (2,5 km, næsten flad) på Danmarks smukkeste sti.
Faaborg Outdoor Event appellerer til eliten og bredden. Til dem, der helst vinder hver gang og til dem, der er vilde med at lege og røre sig under åben himmel. Mange af aktiviteterne er gratis, og man kan tilmelde sig på dagen.

Fakta om Faaborg Outdoor Event powered by Nordea-fonden

TID: Lørdag 8. juni kl. 10-02 og søndag 9. juni kl. 10-16
STED: Stævnecentrum: Torvet i Faaborg
Vandsportscenter: Klinten, Faaborg
Arrangør: Foreningen Faaborg Outdoor Event
Faaborg Outdoor Event er støttet af Nordea-fonden, Faaborg-Midtfyn Kommune, Naturturisme I/S og Oure Sport og Performance
Program og flere informationer: www.faaborgoutdoor.dk

BILLEDTEKST: Bjørnø Rundt i havkajak eller på surfbræt kan være en sej distance, og mindre kan gøre det. Faaborg Outdoor Event byder på vandaktiviteter på alle niveauer – fra begynder til hardcore. Foto: Anders Hoby

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *