Morgennisser skal sikre en god start på dagen

Morgennisser har i julemåneden hjulpet de unge handicappede på ASV Sydfyns kollegium i Svendborg med at få en god start på dagen.

– Mange af vores unge har ikke ordentlige morgenvaner. De kommer dårligt fra start uden morgenmad og hvad der hører til om morgenen, siger forstander Keld Hansen, ASV Sydfyn, som er Amtets Specialundervisningscenter for Voksne. Det har stor betydning for deres indlæringsevne og deres muligheder for at klare sig godt i samfundet og på en almindelig arbejdsplads. Derfor bruger fire af vores medarbejdere december til at prøve at hjælpe de unge med at bryde den onde cirkel og vænne dem til at komme godt fra start.

– Morgennisserne har vækket kl. 8 med lys og morgenknuser, fortæller en af kollegianerne, Michelle Adolfo. Så har vi tid til at lufte ud, tage bad, børste tænder og pynte os, før vi spiser sund morgenmad, som vi har været med til at købe ind til dagen før.

– Det er godt med tid om morgenen, siger hun videre. Det er hyggeligt og sjovt at spise morgenmad sammen. Ellers får jeg aldrig morgenmad. Jeg vil gerne fortsætte med at spise morgenmad, men jeg har brug for at gøre det sammen med nogen.
Det samme siger Lars Jensen og tilføjer: – Jeg ville gerne give en 5’er for fælles morgenmad. Jeg er vild med fællesskab. Det er fedt at blive vækket, og at nogen gider tænke på én og hygge om én.
Speciallærer Vibeke Svenssen, som er en af de fire morgennisser, siger:
– Vi har valgt at prøve at undervise på en ny måde, fordi vi her skal lidt tæt på de unge. Og vi har taget udgangspunkt i, at det er vigtigt for dem at være elsket og at have følelsen af, at de er ok som dem, de nu er.
Forstander Keld Hansen: – Vi har klart kunnet mærke, at morgenmaden giver de unge mere energi. Vi vil nu evaluere på forløbet og undersøge, om vi kan finde muligheder for fælles morgenmad for kollegianerne fremover.

ASV Sydfyn har for tiden knap 40 elever på den 3–årige ungdomsuddannelse for unge med generelle indlæringsvanskeligheder. 5 af dem bor på ASVs eget kollegium i Jernbanegade i Svendborg. Yderligere 5 elever bor på kollegium i Vestergade i Svendborg.

–––––

Vedlagt er link til download af fotos fra morgennissernes vækning til fri afbenyttelse. Blot beder vi om, at der kommer følgende byline på:
Foto: fagfotografen.dk

Billedtekster:
Foto1: Nanna Pedersen bliver vækket af morgennissen Vibeke Svenssen.

Foto2: Nogle af ASV Sydfyns kollegianere til fælles, sund morgenmad. Fra venstre Lars Jensen, Oliver Russell, Thomas Lyngsøe og Kim Olesen.

Foto3: Lars Jensen synes, det er dejligt at blive vækket.
 

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *