Kom håndeksemen til livs!

I dag kan man købe alle mulige former for sæbe og håndrens. Den ene dufter bedre end den anden og alle i smarte indpakninger. De får dine hænder til at dufte, og rene bliver de også, men omkostningerne kan være høje!

Hver gang man vasker sine hænder, udsætter man sig selv for et reelt kemikalie angreb. De fleste sæber indeholder nemlig rigtig mange kemikalier. Problemet har været kendt i mange år, også i mange andre brancher, men autobranchen har haft det særligt hårdt. Eksemen løber nærmest løbsk blandt mekanikere og pladesmede.

Risikoen for eksem anses i dag for at være dobbelt så høj for pladesmede som for medarbejdere uden for autobranchen. Den hyppige kontakt med motorolie, hydraulikolie og bremsevæske kan i sig selv forårsage eksem, så der stilles store krav til den sæbe man bruger efterfølgende.

I Tunap har vi derfor taget aktiv stilling til de produkter, vi sender på gaden. Vi mener nemlig ikke, der er grund til at mekanikere og andre i autobranchen skal være ekstra plaget af eksem. Som tidligere mekaniker har jeg selv været hårdt plaget af renseprodukter, og så er det skønt at være med til at ændre på tingene og kunne tilbyde allergi-venlige produkter.

Der er flere fordele ved, at bruge allergi-venlige produkter. Det giver sig selv, at man får et gladere personale, fordi deres helbred har det bedre. Det betyder færre sygedage pga. noget så træls som håndeksem. Færre sygedage giver ikke kun gladere medarbejdere, men også gladere kunder, og det kan ses på bundlinjen. For kunderne mærker uden tvivl de hurtigere ekspeditionstider, som skyldes den øgede medarbejderstabilitet på værkstederne.

Ydermere er vi også af den opfattelse, at vi har et globalt ansvar. Det kan lyde højtravende, men når man arbejder med produkter, der ikke er specielt gode for miljøet, så er det vigtigt for os at tage ansvar og sørge for, at vores produkter skader så lidt som muligt/er gode for miljøet.
Det er en win-win situation , som man siger. For alle involverede parter. Så lad os stå sammen i kampen mod eksem i autobranchen og en gang for alle komme denne elendighed til livs!

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *