Hurtigere og bedre behandling til patienter med åndenød

Onsdag vedtog regionsrådet en markant udvidelse af Respirationscenter Vest i Århus. Dermed får patienter med åndenød nu hurtigere og bedre behandling.

Udvidelsen af Respirationscenter Vest på Århus Sygehus betyder hurtigere behandling af patienter med svær, kronisk vejrtrækningsbesvær, for eksempel patienter med ALS, muskelsvindspatienter eller patienter, der lider af søvnapnø.

– Det betyder ganske enkelt, at vi kan sikre en hurtigere og dermed bedre behandling af patienter, der er svært syge. Udvidelsen vil bidrage til øget livskvalitet og bedret vejrtrækning, og den vil aflaste intensivafdelingerne, da vi kan overtage patienter, der er blevet lammet i et trafikuheld og ikke kan trække vejret ved egen hjælp, hurtigere og på mere smidig vis, siger overlæge på Respirationscenter Vest, Ole Nørregaard.

Kapaciteten på Respirationscenter Vest udvides svarende til 600 sengedage årligt. Det er en stigning på ca. 35 procent af den nuværende kapacitet, ligesom den ambulante kapacitet fordobles.

Udvidelsen glæder Regionsrådsformand Bent Hansen (S):
– Respirationsbehandlingen er vital for mange patienter, og udvidelsen betyder, at ventelisten til Respirationscenter Vest afkortes. Ligesom det kan imødekomme det stigende behov for respirationsbehandling, der kan aflæses af de voksende ventelister, pointerer Bent Hansen

Fakta
* Respirationscenter Vest står for diagnostik og behandling af patienter fra Jylland og Fyn med kronisk vejrtrækningsbesvær.

* Behandlingen består oftest af tilbud om kronisk respiratorbehandling via ansigtsmaske, som kan bruges i hjemmet, samt behandling via tracheostomi. Det fil sige indgreb, hvor patienten får lavet et hul i halsen og en permanent respirator tilknyttes.

* Respirationscenter Vest står også for behandling af søvnapnø, som mange danskere er besværet af.

* Respirationscenter Vest flytter i løbet af sommeren 2011 til nye lokaler på Skejby, som en del af DNU.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *