Hightech kørestol gør livet lettere for handicappede

Den klarer turen på stranden og i skoven, tværs over græsplæne og høje kantsten, takket være helt ny formgivning og stabilitetssystem. Kørestolen Adventure er en unik kombination af form, funktion og styrke, og desuden har den et flot design.

Målet med udviklingen af Adventure har været at øge handicappedes muligheder for socialt samvær og aktivitet gennem mobilitet – uden at gå på kompromis med design og komfort.

Hele kørestolen er opbygget i moduler, som nemt kan udskiftes og i de fleste tilfælde uden brug af værktøj. Motorerne er eksempelvis indbygget i hjulene, som nemt kan udskiftes. Hvis yderligere dele skal udskiftes eller serviceres, bliver en tilsvarende reservedel i mellemtiden tilsendt til brugeren inden for 24 timer, alle dele kan skiftes uden forudgående teknisk viden.

Det betyder, at Adventure kun i helt særlige tilfælde skal på værksted. Den er således altid er køreklar og har en usædvanlig høj grad af fleksibilitet til gavn for brugere og hjælpere.

Ved transport kan Adventure nemt skilles ad og pakkes i selv en mindre personbil. Dette reducerer behovet for specialbyggede transport biler.

Adventure er konstrueret med henblik på at reducere vibrationer så meget som muligt. Det er gjort med et nyt unikt stabilisatorsystem samt individuel affjedring på alle hjul, som sikrer behagelig kørsel og minimal belastning af brugerens rygrad. Affjedring indstilles efter vægt til den enkelte bruger. Modulopbygningen tillader desuden mange andre muligheder for individuel tilpasning.

Fleksibiliteten gælder også for valg af sæder. En række grupper af handicappede har behov for specialsæder, og de kan alle monteres, hvad enten det er til brugere med neurologiske sygdomme, scleroseramte, børn med behov for specialsæde og tilbehør, meget aktive børn og para– og teraplegikere.

Adventure kan køre 45 km på en fuld opladning af de to 24V batterier.
Tophastigheden er 12 km/t, og maksimalbelastningen er 140 kg.

Adventure forhandles i Danmark af hjælpemiddelvirksomheden NEBA A/S. Frem til 31. maj er der tilbud på Adventure: 56.000 kr. ekskl. moms. I perioden giver NEBA desuden 3.000 kr. for en gammel kørestol ved ombytning.

NEBA udstiller ADVENTURE på årets rehab–messe i Bella center d. 25–27. maj 2004 på stand C2034. Foto af Adventure er vedlagt.
 

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *