Falck vil tilbyde tandlægebesøg på jobbet

Tusinder af danskere kommer aldrig til tandlægen, så nu vil Falck bringe tandlægen ud til dem.

Nul huller , er ønskemeldingen for folk, der går til tandlægen, men for tusinder af danskere er realiteten nul tandlægebesøg . Derfor vil Falck nu under navnet Falck Dentalcare bringe tandlæger ud til danskernes arbejdspladser.

Divisionsdirektør i Falck Jan Steenhard forventer, at initiativet på sigt vil øge både danskernes tandsundhed og generelle sundhed.

Vores undersøgelser viser, at en stor del af danskerne sjældent kommer hos tandlægen. Det skyldes ikke manglende vilje, men manglende tid. Med Falck Dentalcare kan de få klaret eftersynet, tandrensninger og mindre fyldninger på arbejdspladsen , siger Jan Steenhard.

Ordningen kan både købes direkte af medarbejderne eller som helt eller delvist støttet af arbejdsgiveren som et medarbejdergode ligesom andre sundhedsordninger. Medicofirmaet DAKO med godt 500 ansatte er en af de virksomheder, der har takket ja til Falck Dentalcare.

Vi ser det både som et medarbejder- og virksomhedsgode. Det er en sundhedsordning, som kommer både de ansattes sundhed og dermed også DAKO til gode , siger HR chef Lene Klejs Stuhr.

Falck Dentalcare forventer, at ordningen vil udvide markedet for tandlægekunder.

I og med, at vi ikke kan lave større ting på stedet, vil vi henvise mere krævende patienter til en lokal tandlæge. På den måde vil flere danskere komme til tandlæge , siger Jan Steenhard.

Tandlæge Marianne Bækø glæder sig til at være en del af det pionerarbejde, det bliver komme ud til folks arbejdspladser.

“Jeg glæder mig over at skulle være med til at lade tandlægen komme ud til patienterne i stedet for omvendt. Jeg tror og håber, at vi på den måde får flere patienter til i tandlægestolen og på sigt en bedre tandsundhed i Danmark”, siger tandlæge Marianne Bækø.

Falcks undersøgelse af behovet for tandlægebesøg viser blandt andet, at:
25% af de adspurgte ikke havde været hos tandlægen i over et år
66% af de, der ikke har været til tandlægen inden for 6-8 måneder, svarede, at det skyldtes, at de ikke kunne få det passet ind i en travl hverdag
Adspurgt om hvilken sundhedsydelse de kunne tænke sig på jobbet, kom tandlægebesøg ind på en klar førsteplads

BTXT: Falck vil under navnet Falck Dentalcare tilbyde danskerne tandlægebesøg på jobbet

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *