Bedre trådløse løsninger til ældre i eget hjem

– Nu er det de gamles tur til at nyde godt af trådløst og bærbart udstyr, siger Jesper Mathiesen fra Ascom, der sammen med STT Care vil udvikle løsninger, som kan hjælpe ældre til at blive boende længst muligt i eget hjem. STT Care, der udvikler omsorgssystemer til ældrepleje og Ascom, som har specialiseret i sig trådløse kommunikationsløsninger til social og sundhedssektoren, har indgået en samarbejdsaftale, der skal lede til udviklingen af nye og bedre trådløse omsorgssystemer til ældre, der bor i eget hjem.

I takt med at det offentlige over hele Europa får stadig sværere ved at bære de økonomiske byrder i forbindelse med ældre på plejehjem, er der skabt incitament til at hjælpe de ældre til at blive boende i eget hjem længst muligt blandt andet gennem daglige besøg af omsorgsmedarbejdere.

Som et led i aftalen vil Ascom tilpasse sine trådløse systemer, så de kan fungere med STT Care udstyr. De to selskaber vil desuden gå i gang med udviklingen af nye løsninger, der understøtter både de ældres og den kommunale dagplejes behov.

Ved at samle kræfterne vil de to virksomheder skabe en synergi og en produktudvikling, der kan gøre det muligt for en masse ældre at blive boende længere i deres eget hjem og føle sig trygge.

Inden for stort set alle andre områder i samfundet, ser vi voksende mobilitet, siger Jesper Mathiesen fra Ascom i Danmark. Trådløse løsninger og bærbart udstyr er den stærkeste teknologiske trend overhoved det er denne trend, vi skal have til at slå igennem inden for ældreområdet. De gamle vil snart få mindst lige så meget glæde af trådløse løsninger, som de unge har haft i årevis.
 

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *