Vildledende markedsføring af kosttilskud

Markedsføringen af kosttilskuddet Reduxin er vildledende. Kosttilskuddet markedsføres på den norske hjemmeside nuform.nu med en slankende virkning, hvor forbrugerne bliver lovet et betydeligt vægttab indenfor en kort periode. Den norske virksomhed, som står bag kosttilskuddet, har ikke kunne dokumentere denne slankende effekt overfor de norske myndigheder. Markedsføringen er på den baggrund blevet vurderet som vildledende og dermed ulovlig.

Det er TV2 Basta, som har gjort Fødevarestyrelsen opmærksom på markedsføringen af Reduxin til de danske forbrugere. Fødevarestyrelsen har tidligere i år stoppet markedsføringen af kosttilskuddet fra de anmeldte hjemmesider rettet mod danske forbrugere og har samtidig orienteret de norske myndigheder om markedsføringen til danske forbrugere. Forbrugerombudsmanden i Norge har kontrolleret markedsføringen og sanktioneret den vildledende markedsføring af kosttilskuddet med bøder.

Den norske virksomhed er på ny begyndt markedsføringen af Reduxin og annoncerer via danske hjemmesider. Fødevarestyrelsen har derfor taget kontakt til de forskellige virksomheder, der står bag de anmeldte hjemmesider, hvor disse reklamer forekommer og har fået stoppet denne markedsføring. Endvidere har Fødevarestyrelsen igen orienteret de norske myndigheder om den nye markedsføring.

Foruden Reduxin markedsfører den norske virksomhed også kosttilskuddet Glycotil til de danske forbrugere fra den norske hjemmeside glycotil.dk Markedsføringen af Glycotil minder meget om markedsføringen af Reduxin, hvor forbrugerne bliver lovet et betydeligt vægttab indenfor en kort periode. Fødevarestyrelsen har informeret de norske myndigheder om markedsføringen af Glycotil. Det norske Matttilsyn har ikke truffet afgørelse vedrørende markedsføringen af kosttilskuddet Glycotil.

Gode råd om kosttilskud

Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at søge grundige oplysninger om kosttilskud, hvis de forhandles over internettet, men ikke sælges i almindelige butikker.

Forbrugerne rådes også til at være kritiske, når produkter anprises med slankende virkning uden at forbrugeren behøver at ændre på kost- eller motionsvaner.

Hvis man vil sikre sig, at et kosttilskud er omfattet af myndighedernes stikprøvekontrol, kan man på hjemmesiden altomkost.dk tjekke, om kosttilskud er registreret hos Fødevarestyrelsen.

Læs om kostilskud på Fødevarestyrelsens hjemmeside altomkost.dk.

Kontakt
Fødevarekontrollens Rejsehold, Kosttilskudsgruppen: Mette Christiansen, tlf.: 72 27 63 30
Sofie Madsen, tlf.: 72 27 63 93.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *