Unge handicappede klar til førstehjælp

6 ud af 10 handicappede unge elever fra ASV Sydfyn har efter en uges kursus bestået førstehjælpsprøvens grundforløb med hjertemassage – og 7 har bestået brandprøven.

– Det er bare så sejt, og jeg er både glad og imponeret. Jeg havde ikke regnet med, at det kunne lade sig gøre. Men vores elever klarede sig godt, så fremover vil prøverne blive en fast del af vores undervisning, siger speciallærer Vibeke Svenssen, ASV Sydfyn, som er Amtets Specialundervisningscenter for Voksne i Svendborg. En havde 0 fejl i førstehjælpsprøven. Flere havde kun ét forkert svar på de 10 spørgsmål, de skulle besvare. Og de er bedre til hjertemassage, end vi havde forventet, tilføjer hun.

Førstehjælpsinstruktør i beredskabsstyrelsen Warny Rasmussen, Svendborg, stod for kurset og prøverne. Også han var imponeret, for eleverne fik helt de samme vilkår som alle andre, der tager prøverne.

Kurset er den første af sin slags på ASV Sydfyn. De 10 kursister er alle i jobtræning med henblik på at få deres højeste ønske opfyldt nemlig et flex– eller skånejob på det almindelige arbejdsmarked.

– Vi søger at klargøre eleverne bedst muligt til erhvervslivet, og førstehjælpsprøven er en sikkerhedsforanstaltning, som er god at have med, når de skal ud på en arbejdsplads, så de kan bistå, hvis nogen kommer til skade, siger Vibeke Svenssen.

–––

Vedlagt er fotos fra brandøvelsen til fri afbenyttelse. Blot beder vi om, at der kommer følgende byline på:
Foto: fagfotografen.dk

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til speciallærer Vibeke Svenssen, tlf. 62 22 99 01, eller ASVs forstander Keld Hansen, tlf. 62 22 99 01 /mobil 20 21 22 54.
 

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *