Undgåelse af bestemte fødevarer kan lindre migræne

Næsten halvdelen af alle voksne i verden lider af hovedpine så som migræne og spændings-hovedpine, og problemet har enorme økonomiske og samfundsmæssige omkostninger. Under migræneanfald udsætter 90 % deres huslige opgaver, næsten to tredjedele har begrænset evne til at arbejde og halvdelen kan slet ikke arbejde.

Ifølge Verdenssundhedsorganisation rammer migræne cirka hver sjette kvinde og en ud af tolv mænd, og vurderes at være den dyreste hjerne-lidelse for samfundet i EU og USA

En migræne er mere end bare en hovedpine, den er en hel samling af symptomer, der omfatter en moderat-til-svær hovedpine. Hovedpinen kan vare mellem 4 og 72 timer, men de øvrige symptomer kan vare meget længere.

Man kender ikke årsagen til migræne, men det er almindelig kendt, at forskellige føde- eller drikkevarer kan fremkalde anfald.

Et dobbelt blindt randomiserede cross-over forsøg (Cephalalgia 2010) blev udført om effekten af kost begrænsning på 30 patienter diagnosticeret med migræne uden aura.

Patienterne, 28 kvinder og 2 mænd i alderen 19-52 år, blev analyseret for 266 forskellige fødevarer med den såkaldte ELISA-metode for immunglobulin G (IgG) antistoffer, der er dannet i kroppen på grund af en fødevareintolerancereaktion.

Derefter blev patienterne individuelt randomiseret til en 6-ugers diæt til at udelukke eller til at inkludere de bestemte fødevarer med forhøjet IgG antistoffer. Efter en 2-ugers diæt-fri interval fik de samme patienter den modsatte 6-ugers diæt (provokation kost følge eliminering kost eller vice versa). De primære resultater parametre var antallet af hovedpine dage og af migræneanfald.

I forhold til start niveauet var der en statistisk betydelig reduktion i antallet af hovedpine dage og antallet af migræneanfald i den periode hvor patienterne havde undgået at spise fødevarer med forhøjet IgG antistoffer. Forfatterne konkluderer med et kontrolleret forsøg, at diæt på grundlag af IgG antistoffer er en effektiv strategi til at reducere hyppigheden af migræneanfald.

Hanko Medico tilbyder diverse fødevareintolerancetests af forskellig størrelse. ImuPro300 er den mest omfattende fødevareintolerancetest på markedet, hvor 271 hvor forskellige fødevarer og tilsætningsstoffer bliver analyseret gennem en kompleks blodanalyse for IgG antistoffer for at finde årsagen til overfølsomhed og kroniske symptomer som migræne.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *