Undgå promillekørsel

Undgå tvivl om promillen, når du skal hjem. Den personlige alkoholtester, CA2000, kan nu købes på apoteket, og den er så nøjagtig, at den bliver benyttet af politiet i USA og er godkendt af de svenske myndigheder. Også dansk politi har positive erfaringer med produktet.

Pernille Winther Jensen, forretningsudviklingschef hos Apotekernes A/S, har netop valgt at distribuere alkoholtesteren til de danske apoteker.

"Den burde ligge i alle biler eller hjem," siger hun. "Vi har tidligere vurderet andre produkter, som kunne teste alkoholpromillen, men vi har ikke haft tillid til dem." Pernille Winther Jensen mener, at der er et marked for produktet, og at alkoholtesteren passer godt i ind i apotekernes sortiment.

"Apoteket er en del af sundhedssektoren, det er derfor naturligt at en række tests kan købes på apoteket. Vi arbejder således på at udvikle apotekets sortiment. Det gør vi ved at tilbyde kunderne en række forskellige produkter til selvtest. Det drejer sig om blodtryksapparatur, apparatur til måling af blodsukker, fedtprocentmålere og mange andre varer, som sætter kunderne i stand til at tage vare på deres egen sundhedstilstand.

I den forbindelse passer alkoholtesteren perfekt ind," siger hun og medgiver, at 995 kr. for en alkoholtester er mange penge. "– Men i forhold til risikoen ved promillekørsel er det intet," siger hun.

Politiassistent, Michael Madsen, fra Gentofte politi er enig. Hans private erfaringer med alkoholtesteren er positive. “Umiddelbart viser sammenlignende forsøgsmålinger, at der er et tydeligt sammenfald i resultaterne med politiets eget autoriserede og meget dyrere måleudstyr. Den virker, og den kan benyttes i en lang række sammenhænge. Har man været til fest dagen før og vil sikre sig, at man ikke har promiller i blodet, eller er man på ferie i lande, som har en nul–tolerance overfor alkohol i blodet, så er testeren en oplagt løsning, hvis man har fået et glas rødvin aftenen før," siger politiassistent Michael Madsen, der særligt fremhæver alkoholtesterens nøjagtighed og holdbarhed.

Han advarer dog mod at benytte testerens præcision til at køre lige på grænsen af det tilladte.
" “Som grundregel skal man vælge, om man vil drikke eller køre. Det er alt for risikabelt og kan blive meget dyrt at tage chancen," mener han.

Seneste tal fra Danmarks statistik viser, at der i 2001 var 1.140 registrerede spiritusuheld. 115 trafikanter omkom. Mere end hvert fjerde dødsfald i trafikken skyldes spiritus.

Alkoholtesteren fra Gizmolink koster 995 kr. Den er forsynet med en sensor der med en avanceret microchip hurtigt og præcist måler alkoholindholdet i den luft, man udånder. Produktet er unikt, fordi det i modsætning til andre ikke påvirkes af faktorer som mad, røg osv.

Selve testen tager kun fem sekunder, og alkoholtesteren kan benyttes igen efter 30 sekunder. CA2000 er godkendt af Department of Transportation i USA og benyttes af politiet i flere stater. CA2000 er desuden godkendt og testet af Sveriges Provnings och Forskningsinstitutt. Den leveres i stødsikkert etui, og der følger fem mundstykker med.
 

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *