Ulovlige slankepiller kan give hjertestop

Amerikansk hjemmeside sælger ulovlige slankepiller. Pillerne kan give hjertestop og hjerneblødninger.
Fødevarestyrelsen advarer mod hjemmesiden www.usabutikken.com, der ulovligt markedsfører slankepiller med stoffet 1,3-dimethylamylamin, også kaldet DMAA, der kan give både hjertestop og hjerneblødninger.

Usabutikken.com er hostet i USA, men dansksproget og sælger bl.a. produktet Rezolution Thermogenic Diet Pill indeholdende DMAA, synefrin og koffein. DMAA betragtes som farligt og er derfor ulovligt i Danmark.
Fødevarestyrelsen har kendskab til akutte alvorlige effekter som hjerneblødninger og hjerteproblemer. Senest er en yngre svensk mand blevet reddet efter et 15 minutter langt hjertestop.

Muligvis forstærker indtagelse af koffein effekten af 1,3-dimethylamylamin. Ydermere kan kombinationen af stofferne koffein og synefrin give alvorlige hjerte-kar-problemer.

Fødevarestyrelsen har tidligere advaret forbrugerne mod hjemmesiden og flere af produkterne, der markedsføres på siden. Fødevarestyrelsen opfordrer alle, der har købt produkterne, til at kassere dem.

De danske myndigheder har orienteret de amerikanske myndigheder.

Gode råd til forbrugerne
Udenlandske hjemmesider er kke underlagt de danske myndigheders kontrol. Derfor skal du
– Være varsom med at købe kosttilskud på internettet, især fra udenlandske hjemmesider.

– Søge grundige oplysninger om kosttilskud, hvis de forhandles over internettet, men ikke sælges i almindelige butikker.

– Være varsom, hvis produktindholdet ikke er angivet præcist, men fx blot som thermogenic complex .

Hvis du vil sikre dig, at et kosttilskud er registreret til markedsføring i Danmark og dermed omfattet af fødevaremyndighedernes kontrol, kan du finde oplysninger på Fødevarestyrelsens hjemmeside, Altomkost.dk.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *