Tillykke til sundhedskartellets medlemmer

Godt gået og tillykke med resultatet! Sådan lyder reaktionen fra lægesekretærerne i HK ovenpå overenskomstforliget mellem sundhedskartellet og Danske Regioner.

– Sundhedskartellet har bevist, at det kan betale sig at strejke, og det er klart motiverende for os andre, siger Birgitte Ussing, formand for lægesekretærerne i HK, som nu ser frem til, at alle faggrupper sammen kan indgå et samarbejde om en ligelønskommission med det formål, at få kigget nærmere på ulige–løn.

– Samtidig glæder vi os også over, at de andre faggrupper vender tilbage til arbejdet. For det har været en svær periode for os, og selvfølgelig ikke mindst for patienterne, siger Birgitte Ussing.

I de otte uger konflikten har varet, har lægesekretærerne haft rigtigt meget at se til. Opgaven har været at sikre, at patienterne fik én loyal og entydig information samtidig med, at der skulle gives en "svær" besked:

– Lægesekretærerne har gjort en kæmpe indsats for at aflyse, informere og så videre, velvidende at patienterne blot "parkeres" et sted uden for rækkevidde og vender tilbage med dobbelt kraft, siger Birgitte Ussing.

Derfor har mange lægesekretærer også haft ganske svært ved at koble fra i tankerne, når de kom hjem efter en hektisk dag med mange følelsesudbrud fra de berørte patienter.

– Mange er blevet vrede over, at netop deres undersøgelse/behandling er omfattet af konflikten. Endnu flere er blevet kede af det og græder i telefonen det har været svært altid at skulle forholde sig professionelt, når man føler med den enkelte patient, der i flere uger har gået og ventet på behandling og/eller undersøgelse, fortæller Birgitte Ussing.

Nu hvor konflikten er ovre, er gruppen af lægesekretærer parate til, sammen med de andre faggrupper, at køre merarbejdsprojekter for at nedbringe ventetiden for de mange patienter til et acceptabelt niveau.

– Her vil lægesekretærerne bidrage på samme professionelle måde, som vi har gjort det indtil nu. Men det er vigtigt, at vi får opbakning for vores indsats fra vores ledelser, for det vil være en stor belastning på de i forvejen hårdt slidte medarbejdere, udtaler Birgitte Ussing, formand for lægesekretærerne i HK.

Lægesekretærgruppen i HK har i forbindelse med konfliktens ophør samtidig truffet beslutning om en række vejledende minimumstakster for ekstra arbejde i forbindelse med oprydningen efter konflikten. Taksterne går fra kr. 400,– til kr. 540,– alt efter på hvilket tidspunkt af døgnet det ekstra arbejde skal udføres.

Yderligere oplysninger:
Mobiltelefon: 30 91 47 16 til Birgitte Ussing, formand for DL Patient | Administration | Kommunikation (12.000 lægesekretærer under HK)
Mobiltelefon: 40 20 43 53 til Ole Gregersen, sekretariatsleder DL
 

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *