Sundhedstjek i LEGO Koncernen

de bliver bare yngre og yngre!

LEGO Koncernen blev grundlagt i 1932 og nærmer sig nu hastigt sin 80 års fødselsdag. Men det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det. Pernille Damm fra De Danske Vægtkonsulenter (DDV) er i fuld gang med at sundhedstjekke de ca. 2.500 medarbejdere bl.a. med beregning af deres fysiske alder. Og det viser sig, at de fleste er langt yngre, end de går rundt og tror.

"Den fysiske alder er ikke nødvendigvis identisk med den kronologiske alder," udtaler Pernille Damm. "Sundhedstjekket giver ikke kun mulighed for at få målt vægt, blodtryk, BMI, taljemål, fedtprocent m.m. Vægten kan desuden måle den fysiske alder ud fra den fysiske form. Og det har sat gang i konkurrencerne på arbejdspladsen, hvor man kappes om at være den yngste. Voksne piger på 50 bliver pludselig 27 år igen, og unge piger på 25 kommer uventet i puberteten. De ældste bliver straffet de må give kage.

DDV har siden 2005 været fast inventar hos LEGO Koncernen i Billund. Koncernens sundhedspolitik
giver nemlig medarbejderne mulighed for at få en sundhedsordning i samarbejde med DDV. "LEGO Koncernen havde i 2006 sat som mål, at mindst 100 medarbejdere skulle tilmelde sig tilbudet fra DDV", udtaler Berit Flindt Pedersen fra Sundhedsudvalget i LEGO Koncernen. "Tilbudet gik på undervisning i sundere kostvaner og ugentlig vægtkontrol af de medarbejdere, der havde behov for at tabe sig. Allerede efter en uge var målsætningen indfriet, og i alt 230 af vores medarbejdere tabte dette år over 2.300 kilo".

Succes’en er fortsat lige siden, og Pernille Damm, der selv har tabt sig 21 kilo ved at ændre sine kostvaner, oplever en stigende interesse for sundhedsprojektet både fra LEGO Koncernens ledelse og fra medarbejderne. "Det er dejligt at opleve den gode stemning, der hersker på virksomheden," siger Pernille Damm. "Man mærker overalt det store engagement for at leve sundt. De, der har nået deres idealvægt, har helt på eget initiativ dannet en ’stabiliseringsklub’. Og selv borgere i Billund, der ikke arbejder på virksomheden, er blevet smittet med ’sundhed’, og mange har benyttet sig af tilbudet om at deltage i undervisningen, som foregår i LEGO Koncernens lokaler. Vi har desuden været med til at instruere kantinens medarbejdere i madlavning efter DDV’s principper med det resultat, at alle 2.500 medarbejdere nu har mulighed for at spise sund frokost hver dag," slutter Pernille Damm.

Ønsker du at vide mere om DDV Sundhedsordning og samarbejdet med LEGO Koncernen, er du velkommen til at kontakte os på 70 23 73 93 eller skrive til De Danske Vægtkonsulenter på: service@vaegtkonsulenterne.dk
 

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *