Stadig flere arbejder som lægesekretærer

Bortdømt faget fortsætter væksten 115 flere stillinger på sygehusene det sidste år

Mange har spået, at elektronisk patientjournal og anden it dramatisk ville mindske behovet for lægesekretærer, men sådan går det slet ikke. Hospitalerne ansætter stadig flere. Det fremgår af en artikel i den nye udgave af DL Magasinet lægesekretærernes fagblad.

Det seneste år er bemandingen øget med, hvad der svarer til 115 fuldtidsstillinger. Tallene stammer fra Det fælleskommunale Løndatakontor.

Efterspørgslen på lægesekretærer gør, at der er mangel på dem. Deres landsforening, DL, anslår, at der mangler 5–700 på landsplan.

Det kan også aflæses i de nye tal. Hospitalerne har i det sidste år ansat over 40 % flere inden for lægesekretærområdet, som ikke har en lægesekretær– eller kontoruddannelse. Det betyder, at de i statistikken opføres som "ikke uddannede".

Gennem en række år har sygehusene satset på at besætte alle stillinger med faglærte lægesekretærer, og antallet af "uuddannede" er faldet. Men nu er tendensen vendt. Det skyldes efter alt at dømme, at afdelingerne ikke kan få fat i uddannede lægesekretærer.

I gruppen "ikke–uddannede" kan der være medarbejdere, som faktisk har en høj uddannelsesmæssig baggrund, bare ikke inden for lægesekretærfaget. For eksempel akademikere, sygeplejersker, farmakonomer osv.

Det nye dl magasinet er vedhæftet i fuld udgave som pdf–fil.
Læs blandt andet at lægesekretærer hos praktiserende læger får historisk store lønstigninger.
 

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *