Slut på sommerens daglige pollenmålinger i Viborg

Sommervejret er tydeligvis på retur, og det samme er de pollen, der i de varme måneder plager allergikerne. Derfor stopper de daglige pollenmålinger både i Viborg og København den 27. august.

Fredag morgen skifter bioanalytikerne fra klinisk biokemisk afdeling for sidste gang dagligt den opsamlingstromle, der sidder i pollenfælden på taget ud for 7. etage. Fra om med uge 35 vil der kun skulle indsamles til de sædvanlige ugentlige målinger, der skal analyseres hos pollenbiologerne ved Astma-Allergi Danmark i København.

De daglige målinger begyndte i år midt i april. Normalt slutter sæsonen for pollen omkring den 1. september, så det er ikke en usædvanlig situation skabt af den seneste uges våde og blæsende vejr, der har fået antallet af pollen til at dykke. Ifølge ledende bioanalytiker Bodil Andersen er der lige nu kun ganske få græs- og bynkepollen tilbage i luften.

Pollenfælden på Regionshospitalet Viborg har været i brug hvert år siden 1979, og det er dermed en af de mest kontinuerlige og ældste pollenopsamlere i Europa. Med pollenfælden på taget af DMI i København, der blev sat op i 1977, er Viborg-fælden med til at sikre, at Danmark har et helt unikt statistisk og videnskabeligt materiale om pollen.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *