Slank i frokostpausen

Usund kantinemad på arbejdet eller noget fedtet fastfood er mange danskeres eneste valgmuligheder, når det bliver frokosttid. For tanken om en svedende spegepølsemad og et stykke med slatten leverpostej afholder de fleste fra at smøre madpakke men en hjemmelavet frokost er både billigere, sundere og lækrere, hvis den er lavet på den rigtige måde.

Den lokale pølsemand stillede din sult i frokostpausen, men nu er klokken 14 der er stadig længe til fyraften, og du har ingen energi tilbage. Så du lunter ned til slikautomaten og sluger en chokoladebar, som hurtigt bliver efterfulgt af flere søde sager, der kan holde sukkerrusen kørende. Lyder det bekendt Knap 20 pct. af alle voksne danskere har et overvægtsproblem, og hvis du kan nikke genkendende til ovenstående, er du højst sandsynligt en af dem, eller er ved at blive det.

Mæt på den gode måde
Den nye bog Spis dig slank i frokostpausen giver gode råd og tips samt opskrifter på sunde og lækre frokostretter, som med fordel kan bruges som madpakke. Mad er kroppens brændstof, og vi bør blive bedre til at prioritere madlavningen lidt højere. Det behøver slet ikke være svært at lave en lækker madpakke. Står du f.eks. og damper grønsager til aftensmaden, så lav dobbelt portion, så har du allerede noget af din madpakke klar! , siger Inge Kauffeldt, forfatter til mere end 20 kogebøger med sunde og slankende madopskrifter. Seneste skud på stammen er altså Spis dig slank i frokostpausen , der indeholder opskrifter på bl.a. salater, sandwiches, wraps og bagværk, som med den rigtige emballage og opbevaring holder sig friskt og læk kert indtil frokosttid.

Pas på overspisning
Alle dagens måltider skal give os energi til at holde os aktive, men indtager vi den forkerte føde, er energien kortvarig, og usunde mellemmåltider bliver det næste naturlige skridt. Et godt frokostmåltid skal have rykket rundt på kaloriebalancen, så der er færre hurtige kulhydrater, mindre fedt, mere grønt og mere protein. En sund og nærende frokost hjælper med at undgå den ulvehunger, som de fleste føler om eftermiddagen. Men desværre springer mange frokosten over eller indtager usund fastfood, der let kan lede til overspisning, fortæller overlæge Søren Toubro.

Med Spis dig slank i frokostpausen kan du tage indbydende, frisk og velsmagende mad med i madkassen, og dermed undgå de usunde mellemmåltider. Bogen er 52 sider lang og koster 149 kroner. Den kan købes i Bog & Idé, hos din lokale vægtkonsulent og på www.vaegtkonsulenterne.dk.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *