Slagterpigen der tabte et menneske

Tænk hvis jeg falder om på gaden, og der ikke er nogen, der kan hjælpe mig, fordi jeg er for fed Denne tanke blev startskuddet til Annas vægttab på 55 kilo et helt menneske. Fremgangsmåden var kostomlægning, ikke fedmeoperation som flere og flere ellers vælger.

Anna Frislev Andersen blev født ind i en slagterfamilie, hvor der absolut ikke blev sparet på kartoflerne og den tykke sovs og der var ingen skam i at tage tre gange. Både Anna og hendes søskende har da også haft vægtproblemer siden teenageårene. Hele mit liv har været én lang slankekur med kronisk dårlig samvittighed over ikke at kunne tage mig sammen . Men jeg kunne bare ikke få nok. Det var altid to til tre store portioner til måltiderne, og jeg var næsten overbevist om, at min bil ikke kunne starte, uden at der lå en pose slik ved siden af, fortæller Anna.

Populære operationer
Anna er langt fra den eneste i Danmark, der har problemer med vægten. Op mod 15 procent af den voksne befolkning har en BMI over 30, hvilket betyder, at de kan betegnes som fede. Fedmeoperationer er da også blevet meget mere udbredte inden for de seneste år. Således blev der i 2004 udført 80 fedmeoperationer, mens der i 2008 var 1.830 personer, der fik en fedmeoperation primært finansieret af det offentlige. Det var dog ikke den vej, Anna valgte. Hun overvejede det, men afviste tanken igen med det samme. Jeg syntes ikke, det var et liv mad er simpelt hen for dyrebart. Jeg vil ikke kun spise en deciliter, eller hvor meget man nu kan spise efter sådan en operation.

For tyk til hjælp
Anna har flere gange gennemgået store vægttab, men har hver gang taget det hele på igen og lidt til. I 2008 var hun oppe på 134 kilo, og da hun en dag hørte i radioen, at sygehusene købte større senge og kørestole til de ekstremt overvægtige, fik hun pludselig nok. Det havde jeg absolut ikke lyst til at opleve. Jeg kunne ikke lade være med at tænke: Hvad nu hvis jeg falder om, og der ikke er nogen, der kan hjælpe mig, fordi jeg er for fed

Flytte maven og binde sko
Anna skrev en liste over de ting, hun gerne ville opnå ved at tabe sig og de ting, hun gerne ville undvære ved at være overvægtig. Blandt andet ville Anna gerne undgå følgesygdomme, som ofte rammer overvægtige, og da både Annas mor og bror har døjet med blodpropper, var dette et stærkt incitament. Hun ville også gerne prøve at gå i noget lækkert undertøj samt kunne købe tøj i en almindelig butik. Anna hængte listen op på køleskabet og meldte sig ind hos De Danske Vægtkonsulenter. Her handler det om at spise meget, men ernæringsrigtig mad, og det passede Anna perfekt. Halvandet år senere er hun nede på 79 kilo, og alle ønskerne på listen er opfyldt. Jeg mangler kun én ting på listen: Jeg skal blive ved med at holde vægten resten af mit liv. Jeg gider ikke igen at skulle flytte min mave for at kunne binde mine sko, siger Anna.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *