Salg af selvbruner mangedobles når solen skinner

Danskerne er vilde med selvbruner, og det er ikke kun i vinterhalvåret. Når solen står højt, og vi skal ud på strandene og parkerne, så vælger flere og flere at være brune på forhånd. Det opleves hos selvbrunber-shop.dk, hvor salget mangedobles op til ferier, og når solen indbyder til udeliv.

Netop nu er der højsæson for brug af selvbrunerprodukter. Danskerne vil nemlig se solbrændte ud allerede inden, de sætter fødderne på stranden, og de køber selvbrunere som creme, mousse, spray og gel. Selvbrunere i alle former er på få år blevet en mainstream kosmetikvare på linje med hårvoks og deodorant og i år er salget eksploderet under de varme dage i sidste uge.
Det er lidt paradoksalt, at selvbrunere sælger så godt om sommeren, siger indehaver af selvbruner-shop.dk, den 21-årige iværksætter Kristoffer Hjerrild. Han mener, det både skyldes forbrugernes opmærksomhed på risikoen ved solbadning og solariebrug samt, at selvbrunere nu er lette at benytte og giver en helt naturlig farve.

Selvbruner udkonkurrerer solarier og solen
Hvor det tidligere var et kuriosum, har selvbrunerprodukterne overtaget markedsandele fra både solarier og den ægte vare solen. Det er simpelthen blevet den foretrukne måde at blive brun på, og kvaliteten er nu blevet så god, at man ikke længere ligner en orange, afdanket reality-stjerne, når man bruger selvbruner. Det er i praksis ikke længere til at se forskel, fortæller Kristoffer Hjerrild. Han forventer en omsætning i online-butikken Selvbruner-shop.dk på over en mio. kr. i 2012. En markant vækst, der gør at virksomheden er på vej til andre lande, i første omgang Sverige.
Det er naturligvis sjovt at være i et marked, der vækster, men det er også glædeligt, at forbrugerne nu både kan få en naturlig glød og samtidig undgå de skadelige stråler fra sol og solarium, udtaler Kristoffer Hjerrild.
Selvbruner anbefales af Kræftens Bekæmpelse som et sundt alternativ til solariets skadelige stråler. Man skal dog huske på, at selvbruner ikke giver en decideret solbeskyttelse, og at man stadig skal anvende solcreme, når man opholder sig i solen. Visse typer af selvbruner kan dog beskytte mod solens skadelige UV-stråler på samme måde som solcreme gør.

Selvbrunerprodukter for 25 mio. kr.
Selvbrunere har været anvendt siden 1970 erne, og det er stoffet dihydroxyacetone (DHA), som giver brune farve. Den videnskabelige komité for forbrugerprodukter i EU har på baggrund af omfattende forskning, konkluderet, at DHA ikke udgør en risiko for forbrugerne.
Data fra de store danske kosmetikforhandlere bekræfter tendensen, når det gælder salget af selvbrunere. I løbet af blot få år er salget af selvbrunerprodukter øget med godt ti pct. I 2011 købte danskerne således selvbrunere for over 25 mio. kr. viser tal fra Nielsen ScanTrack Dagligvare Indeks, som indsamler salgstal fra virksomheder som Coop, Dansk Supermarked og Matas.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *