Rygestopkampagne var en succes

Rygestopkampagnen Hver eneste cigaret skader dig fra 2009 havde stor gennemslagskraft i befolkningen og har med stor sandsynlighed bidraget til den positive udvikling mod færre rygere. Det fremgår af den evalueringsrapport, som sundhedsminister Bertel Haarder offentliggjorde i dag.

De stærke billeder af lunger, arterier, hjerne og øjne ødelagt af rygning, som var de centrale elementer i rygestopkampagnen Hver eneste cigaret skader dig , har tilsyneladende virket. Næsten alle rygere har bemærket kampagnen, og 10 procent af rygerne forsøgte at holde op på grund af kampagnen. Samtidig faldt andelen af daglig-rygere i perioden fra december 2008 til marts 2010 med to procentpoint, som er mindst det dobbelte af, hvad man normalt skulle forvente. Derfor må kampagnen betegnes som særdeles succesfuld. Det er nogle af de centrale budskaber i den evalueringsrapport, som COWI har udarbejdet for Sundhedsstyrelsen..

Mere end 80 procent af rygerne har set eller hørt om kampagnen, og mere end halvdelen af rygerne oplevede, at den var relevant for dem.

Det er bemærkelsesværdigt, at kampagnen i særlig grad har nået de unge, mænd og personer med kort uddannelse, som traditionelt er vanskelige at nå via kampagner. En forskningsundersøgelse fra Rockwoll Fonden har netop beskrevet at der er sammenfald mellem de unge der ryger og de der senere tager stoffer. Det er endnu et argument for at fortsætte indsatsen , siger sundhedsminister Bertel Haarder.

Regeringen, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne har netop besluttet at gentage kampagnen som et led i kræftplan III.

Der afsættes 6 mio. kr. i 2011 til rygestopkampagnen: Hver eneste cigaret skader dig og
2,5 mio. kr. årligt fra 2011 til driften af STOP-Linien.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *