Rødovre Sundhedscenter åbnet

Rødovre Kommune etablerer et nyt sundhedscenter for at styrke sundhedsindsatsen. Borgerne får fremover én fælles indgang til sundhedsområdet.

Når der kommer tættere samarbejde og vidensdeling mellem de forskellige aktører på sundhedsområdet, skaber det et stærkere fagligt miljø. Det er en stor fordel for borgerne, som kan gå direkte ind fra gaden og få en samtale om sundhed , siger Britt Jensen (A), som er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Rødovre Kommune.

Sundhedscenteret tilbyder en buket af sundhedsaktiviteter for borgerne, der fokuserer på forebyggelse i relation til de såkaldte KRAM-fraktorer (Kost, Rygning, Alkohol, Motion), stress samt seksuel sundhed. Sundhedscenteret tilbyder også forebyggelse med træning og kostvejledning til borgere med kroniske sygdomme. Det er muligt at gå ind direkte fra gaden og booke en sundhedssamtale med en sygeplejerske.

I sundhedssamtalen kan man få belyst de vaner, der har indflydelse på sundhed og livsstil. Samtalen kan resultere i, at der bliver udarbejdet en handleplan for de livsstilsændringer, som borgeren selv ønsker at sætte fokus på. Det vil altså typisk være hjælp til selvhjælp. Fokus bliver rettet mod den enkeltes muligheder for at blive sundere ved at ændre på nogle hverdagsvaner. Det er vigtigt, at der er en positiv og realistisk tilgang til udfordringerne – der er ingen, der bliver slået oven i hovedet med en dårlig samvittighed , siger Britt Jensen.

Som formand for Social- og Sundhedsudvalget har Britt Jensen et særligt forhold til det nye sundhedscenter.

Sundhedscenteret har været på dagsordenen i Social- og Sundhedsudvalget adskillige gange gennem de seneste år. Det har været længe undervejs. Derfor er det ingen hemmelighed, at det også er en stor personlig tilfredsstillelse for mig, at sundhedscenteret nu slår dørene op. Det er fantastisk at opleve, at de visioner og planer, vi har diskuteret på mange og lange møder, nu er blevet til virkelighed , siger udvalgsformanden Britt Jensen. Hun understreger, at aktiviteterne i sundhedscenteret løbende vil blive justeret efter borgernes efterspørgsel.

Sundhedscenteret blev indviet onsdag den 16. marts og er herefter åbent for Rødovres borgere. Borgerne er inviteret til to åbent-hus-arrangementer torsdag den 31. marts kl. 15-18 og onsdag den 6. april kl. 12-15, hvor alle er velkommen til at høre nærmere om sundhedscenterets tilbud.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *