Rigshospitalet inviterer til Forskningens Døgn

Der er kunstige hjerter, kunstige ben og arme og hjemmedyrkede celler på programmet, når Rigshospitalet slår dørene op for årets udgave af Forskningens Døgn d. 28. april.

Kan man leve med et mekanisk hjerte Hvordan lærer man at gå med et kunstigt ben Kan man lave børn ved hjælp af nedfrosset væv fra æggestokke Og kan stamceller helbrede hjertelidelser

Når kroppen ikke fungerer, som den skal, kan lægerne hjælpe den på vej. Med kunstige hjerter, kunstigt dyrkede celler og kunstig befrugtning gør specialisterne på Rigshospitalet brug af de nyeste teknikker til at redde, forbedre og skabe liv.

På programmet er

Professor Claus Yding Andersen om nedfrysning af æggestokvæv
Fysioterapeut Karen Webér om kunstige ben til bl.a. sårede og amputerede soldater
Ergoterapeut Ellen Rasmussen om kunstige arme til bl.a. sårede og amputerede soldater
Ph.D. Jeanett Østergaard om træning i robotkirurgi
Overlæge Kåre Sander om mekaniske hjerter
Læge Abbas Ali Qayyum om stamceller
Overlæge Lars Søndergaard om kunstige hjerteklapper
Teknologiske landvindinger i øjenhøjde
Hør hvordan forskerne arbejder, og få indsigt i videnskaben bag de teknologier, lægerne bruger. Grib muligheden for at stille spørgsmål til eksperterne, som i øjenhøjde fortæller om de vigtigste resultater og gennembrud inden for hvert deres fagområde.

Kom til Forskningens Døgn på Rigshospitalet torsdag den 28. april 2011 kl. 16.30-18.30 i Auditorium 2. Arrangementet er gratis og åbent for alle interesserede.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *