Regionen fastholder de gode udsigter for nordjyder med lungekræft

Allerede i 2009 tog Region Nordjylland et stort spring frem med overlevelsestiden for patienter med lungekræft. Nu viser ny undersøgelse for 2010, at Nordjylland har fastholdt sin store fremgang.
Lungekræft er ellers en sygdom, der forbindes med stor dødelighed, men det er lykkedes for de nordjyske læger at sikre patienterne overlevelse i længere tid.

Ligeledes er Region Nordjylland den eneste region, der formår at få opereret sine lungekræft patienter indenfor 42 dage.

Centralisering og prioritering bag succes

– Jeg er ikke i tvivl om, at succesen hænger sammen med centraliseringen af udredningen af lungecancer. Men også at patienten fra første færd vurderes og visiteres af et multidisciplinært Team (MDT), der består af lungemedicinere, lungekirurger, røntgenlæger og nuklearmedicinere. Det betyder nemlig et mere sikkert og målrettet forløb lige fra start, siger Henrik Kirstein Jensen, overlæge på Lungemedicinsk Område.

Han nævner, at den ledelsesmæssige prioritering på flere niveauer på Aalborg Sygehus også har haft betydning for udviklingen. Der er stor fokus på området også med økonomi.

Den flotte udvikling var altså ikke blot en enlig svale. Det viser de nyeste tal fra Det Nationale Indikatorprojekt (NIP) for 2010.

Vi skal fastholde udviklingen

– Det er da dejligt at se, vores anstrengelser har båret frugt også ud over det første år. Så er vi på rette spor. Vi er nået så langt nu, så det er svært at stile efter yderligere forbedringer de næste par år. Vi skal bruge alle vores kræfter på nu at sikre den store fremgang, vi har haft de sidste par år, siger Poul Erik Haahr, overlæge på Thoraxkirurgisk Afdeling.

Yderligere informationer

Se resultaterne fra Det Nationale Indikatorprojekt (NIP) for 2010 for lungecancer : https://www.sundhed.dk/Artikel.aspx id=76322.1

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *