Receptmedicin nu i Matas

Jysk apoteker anvender som den første i landet ny lovgivning til at etablere sig uden for sit eget lokalområde. Det sker ved at indlede historisk samarbejde med Matas kæden.

Som noget helt nyt kan borgerne – indtil videre tre steder i landet – afhente deres receptmedicin i Matas. En helt ny lovgivning giver apotekerne muligheder for at etablere medicinudleveringssteder rundt i hele Danmark og altså ikke længere kun i deres eget lokalområde. Det benytter apoteker Danji Bhanderi fra det jyske Uldum Apotek sig af og åbner i første omgang medicinudleveringssteder i Matas i Lyngby, Vordingborg og Vejle.

Forsvarlig udlevering
Apoteker og farmaceut Danji Bhanderi finder det vigtigt, at apotekerne udvikler sig på medicinområdet ved at indgå i nye alliancer med seriøse aktører på markedet, når nu lovgivningen har åbnet op for det.

Han fortæller: “Det er helt naturligt for mig at samarbejde med Matas kæden, som ifølge de seneste opgørelser fra Lægemiddelstyrelsen er bedre end apotekernes håndkøbsudsalg til at overholde reglerne for salg af håndkøbsmedicin. Så jeg er meget tryg ved, at Matas kan håndtere udleveringen af receptmedicin sikkert og forsvarligt”.
Apoteket i Uldum giver faglig rådgivning telefonisk eller pr. mail, hvis borgerne i de tre byer får brug for hjælp til deres receptmedicin.

En ekstra service
Den 22. september åbner de første Matas udleveringssteder i Lyngby Storcenter og Søndergade 20 i Vejle – ligesom også borgerne i den noget mindre kommune Vordingborg bliver tilgodeset. I alle tre lokalområder har Matas butikken en meget central placering, så forbrugerne får nem adgang til at hente deres medicin, når de alligevel færdes i centrum.
Kunderne kan afhente medicinen næste hverdag, når de bestiller den inden kl. 16.00.

Matas’ adm. direktør Terje List siger om det nye tiltag: “Vi glæder os til at give borgerne den service, at de kan bestille og afhente deres receptmedicin i Matas. Dette initiativ skærper Matas’ viden om håndtering af medicin og skal ses som vores første skridt mod at give borgerne nemmere og bedre adgang til receptmedicin. I Matas håber vi på en snarlig lovændring, der tillader, at vi etablerer et egentlig apotek i vores butikker, hvor vi med apoteksfagligt personale må give borgerne faglig rådgivning på området .

Læs mere på www.matas.dk/medicinudlevering.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *