Raske overvægtige skal droppe slankekuren

Det er slankekuren, der ender med at tage livet af dig. Hvis du er overvægtig, men i øvrigt har det godt, er der al mulig god grund til at undgå en slankekur

Ny videnskabelig rapport fra Vidensråd for forebyggelse konkluderer nemlig, at der er 15 % højere dødelighed blandt raske overvægtige (BMI 25-30), der taber sig, sammenlignet med raske overvægtige, der bevarer vægten.

Så selvom vi altid har lært, at vi skal tabe os, så vi bliver normalvægtige, kan det have fatale følger at hoppe på den næste slankekursdille, for at tabe en 5-10 kilo, så du atter er normalvægtig.

Drop slankekuren og lev sundt

Så er du først blevet overvægtig med et BMI på under 30, og er i øvrigt rask, bør du koncentrere dig om ikke at tage mere på, undgå slankekure og i stedet begynde at spise sundt!

Netop kan du få hjælp til på www.dropslankekuren.dk. Her finder du ganske gratis opskrifter på over 750 sunde, fedtfattige retter, der med garanti ikke gør dig federe, uden at du af den grund behøver gå på kompromis med smagen eller sprænger madbudgettet.

Taber du dig, skal det være blivende

En alvorlig bivirkning ved slankekure er, at de oftest fører til vægtsvingninger og på sigt oftest til en yderligere vægtstigning. Vægtsvingninger medfører øget dødelighed og større sygelighed. De gavnlige virkninger af vægttabet opæves derved af skadelige bivirkninger af vægtsvingningerne.
Taber du dig, skal det derfor være et blivende vægttab, men det er i praksis svært at holde, da de fleste jo netop vender tilbage til de oprindelige madvaner, når de har gennemført slankekuren.
Derfor er slankekure ikke vejen frem. Der skal en varig kostændring til.

Bliv en sundere kok

Har du brug for mere inspiration, råd og vejledning til en varig kostændring, kan du med fordel deltage i online-kursuset ”Genvej til Sund mad”. Her gøres der op med en række af de myter, de fleste har om sund mad og kurset viser, hvordan du kan gøre den mad sundere, du normalt spiser.

Kurset løber over 5 uger. Hver uge får du en ny madplan med aftensmad til hele ugen og en komplet indkøbsliste til hele ugen. Samtidig får du inspiration, tips og tricks til sundere varianter af døgnets øvrige måltider.

Sidst i forløbet lærer du, hvordan du komponerer din egen madplan og samler dine indkøb, så du stort set kan nøjes med at købe ind en gang om ugen i stedet for at stresse i supermarkedet hver dag og skulle finde på noget at lave til aftensmad.

Under og i 2 måneder efter forløbet har du mulighed for at stille spørgsmål til kursets kostvejleder og udveksle tips, ideer og opskrifter med kursets øvrige deltagere.

Også som bøger

Bag de to sites står forlaget BookWare, der er stiftet af ægteparret Beate og Benny Grandahl. Beate har en uddannelse som kostvejleder og har skrevet flere bøger om fedtfattig madlavning, bedre udnyttelse af dine madrester og sundt smørrebrød. Benny er uddannet faglig formidler og bl.a. kendt for utallige it-bøger og -artikler og er endvidere partner og medstifter i e-learning-virksomheden Skills Creator.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *