PrivatHospitalet Danmark åbner ny akupunkturklinik med Danmarks første kinesisk uddannet læge og akupunktør, Lars Dirckinck-Holmfeld.

Lars Dirckinck-Holmfeld er tilbage i Danmark som akupunktør efter 7 års uddannelse i Kina.

Hospitalschef Helle Christiansen udtaler: Til opstart af en akupunkturklinik har vi ledt efter en stærk faglig profil, -der samtidig tilbyder den ekstra service som vi kræver på PrivatHospitalet Danmark. Det har vi fundet hos Lars, som vi er utrolig glade for at have ansat. Akupunktur er et spændende behandlingstilbud, da det kan tilbydes alene, eller det kan integreres som en del af et samlet behandlingstilbud. Samtidig er det en effektiv behandlingsmetode som hurtigt viser resultater, og er uden de store bivirkninger. Jeg er sikker på, at Lars vil medvirke til at udføre de rigtige sundhedsfaglige løsninger i en høj kvalitet, og ikke mindst med vores patienter i centrum.

Lars Dirckinck-Holmfeld er uddannet på Anhui Universitet for Traditionel Kinesisk Medicin i akupunktur, moxibustion og Tuina (kinesisk massage). Hele studiet forgik på kinesisk, hvorfor Lars forinden lærte sproget. Under uddannelsen var hans tutor, Doktor & Professor Huling, der tillige er dekan for akupunkturafdelingen for Traditionel Kinesisk Medicin på Anhui Universitet. Hun er berømt i Kina, for sin forskning og viden inden for traditionel kinesisk medicin og akupunktur.

Jeg er glad og stolt over at arbejde på et stort dansk privatejet hospital, hvor man tør satse på noget nyt som akupunktur. Vestlig medicin har jo i mange år været skeptisk over for akupunktur, hvis teori forekom uvidenskabelig efter vores målestok. Ikke desto mindre er der evidens for metodens effekt, og på kinesiske hospitaler foregår der nu målrettet forskning efter vestlige principper, med henblik på dokumentation. Akupunktur er allerede anerkendt som behandlingsform af WHO. Man kan meget generelt sige, at akupunktur tager sigte på at mobilisere patientens indre helbredende kræfter, der af den ene eller anden årsag ikke er i samspil.
Det er en ære at få det store ansvar det er at behandle PrivatHospitalet Danmark patienter, hvilket jeg ser frem til at tilbagebetale , siger Lars Dirckinck-Holmfeld.

Privathospitalet Danmark, som er landets tredje største private hospital, oplever en stabil vækst og en udvikling, hvor der konstant udvides med nye områder som akupunktur, hovedpineudredning og EMG undersøgelser.
Thomas Nistrup, der er Adm. direktør for Privat Hospitalet Danmark i Charlottenlund, siger om ansættelsen: Vi er begejstrede for, at vi kan tiltrække en så dygtig akupunktør som Lars. Med en uddannelse fra Kina er han på sit helt eget niveau i Danmark. Han er unik. Vi ser vores udvikling som en belønning for et langt og sejt træk, hvor kunderne altid er i centrum .

Fakta om akupunktur

Akupunktur historie.
Akupunktur er en 4000 år gammel behandlingsmetode, der har været praktiseret og udviklet lige siden. Mange behandlere har gennem tiden sat sit præg på akupunkturen, dog ingen så meget som den Gule Kejser, der ca. 200 år f. kr. skrev den første reelle kinesisk medicin- og akupunktur bog.

Akupunktur forklaret på 2. min.
Akupunkturens funktionelle grundlag, er baseret på 12 energibaner kaldt de 12 regulære meridianer , på kinesisk jingluo , og 8 ekstra meridianer også kaldt qijingbamai på kinesisk. Meridianerne løber på kryds og tværs, over og i gennem hele kroppen. På meridianerne finder man akupunkturpunkterne, navnlig de punkter der oftest bliver anvendt til behandling. Akupunkturen foregår ved at behandleren stikker en meget fin og tynd akupunkturnål i akupunkturpunktet, for derved at påvirke den qi og xue (energi og blod), der løber i meridianen, som kan påvirke kroppen på forskellige måder.

Sygdomme eller andre lidelser betragtes i traditionel kinesisk medicin, som en ubalance i kroppen, der også kan betegnes som ubalance mellem yin og yang. Det er ubalancen der har gjort patienten syg. Behandlerens opgave er at genoprette kroppens balance, og derved fjerne eller afhjælpe, fysiske såvel som psykiske lidelser.

Akupunktur er en ganske ufarlig behandling, stort set uden bivirkninger. Dette er med til at gøre akupunktur attraktiv, i forhold til traditionel medicinsk behandling. Udover at symptombehandle tager akupunktur ofte fat i ubalancens rod, og enten fjerne eller regulere lidelsen.
Bivirkninger

Der kan være eventuelle bivirkninger, om end få, hvoraf de mest almindelige er nævnt her.
1. Træthed og udmattelse
2. Svimmelhed, følelsen af at man svæver
3. Blodansamling (blåt mærke) med evt. lille lokal hævelse omkring akupunkturpunkterne
4. Trykken, ømhed eller let ubehag i et eller flere af de brugte akupunkturpunkter
5. Hovedpine, som dog forsvinder hurtigt i de fleste tilfælde
Det er relativt få patienter der får bivirkninger, og de fleste bivirkninger patienterne får, er ofte harmløse og forsvinder inden for kort tid.

Behandlinger
WHO (Verdenssundhedsorganisationen under FN) har udarbejdet en liste over lidelser, hvor akupunkturen er velegnet. Nedenstående er den korte version af listen, den fulde liste tilsendes efter ønske.

– Alle former for smerte
– Gigtsygdomme i led og muskler
– Hovedpine/migræne
– Rygsmerter
– Frossen skulder
– Tennisalbue
– Menstruationsproblemer
– Mave/tarmlidelser
– Bihulebetændelse
– Højt blodtryk
– Eksem
– Kredsløbsproblemer
– Lidelser i sanseorganer
– Immunsygdomme
– Hormonelle forstyrrelser

For yderligere information kontakt venligst: Adm. direktør Thomas Nistrup på tlf. 20 15 78 18.

PrivatHospitalet Danmark er en del af Forenede Koncernen www.forenede.dk og er landets 3. største privathospital med 24 sengepladser, heraf 12 enkeltværelser, samt 3 operationsstuer hvoraf én er med laminært airflow. PrivatHospitalet Danmarks 40 speciallæger og specialister tilbyder diagnose og behandling indenfor 27 specialer med fokus på sundhed og trivsel på alle planer et helhedsfokus der hjælper vores patienter. Vi samarbejder tæt med private, forsikringsselskaber samt danske regioner. Læs mere på www.phdanmark.dk

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *