Privat lægevagt har dundrende succes

Patienter af alle slags kimer det private vagtlægefirma, Privatlægen, ned som aldrig før bl.a. efter kritiske artikler om den offentlige lægevagt. Fælles for patienterne er deres ulyst til at vente i mange timer på hjælpen og en voksende skepsis over for det offentlige sundhedssystem

Nogen har telefonnummeret kodet ind i mobilen. Andre har det siddende på køleskabet. Og atter andre går på nettet – og finder lynhurtigt privatlaegen.dk .

Siden to unge og initiativrige læger i 2006 etablerede det private vagtlægefirma, Privatlægen, i København, omegnskommunerne og Nordsjælland er det kun gået én vej fremad. Stik imod manges forudsigelser viste det sig nemlig, at stadig flere danskere gerne betaler 1.400 kr. af egen lomme for at få besøg af Privatlægen uden timelang venten som i det offentlige sundhedssystem.

Antallet af patienter er vokset støt, måned efter måned og gør det stadig. I dag har Privatlægen 10 læger tilknyttet.

De seneste måneders store og kritiske mediefokus på den offentlige lægevagt har også medført en voldsom stigning i antallet af henvendelser fra patienter i løbet af sommeren. Læge Tue Christoffersen, der er én af de to initiativtagere til Privatlægen, er ikke i tvivl om, at patient-boomet bl.a. skyldes mediernes omtale af den offentlige lægevagt.

Vi har i juni og juli haft 60-70 pct. flere patienter end normalt i sommermånederne, og flere patienter har direkte henvist til artikler om vagtlæger som årsag til, at de opsøgte os. Men derudover oplever vi også, at folk vender tilbage. De finder ud af, at det er rigtigt, hvad vi siger nemlig at vi kommer hjem til dem uden forhandling og at vi har god tid til at være grundige og det vil mange altså gerne betale for. Og hurtighed og god tid er vores vigtigste servicemål, for det er netop nogle af de ydelser, som det offentlige ikke har ressourcerne til, siger Tue Christoffersen.

Han afviser, at Privatlægen er med til at udhule og ødelægge det offentlige sundhedssystem.
Vi er et supplement til det offentlige og er derfor netop ikke afløsere for folks egen læge. Man kan sige at vi betragter os selv som en fremskudt skadestue, afslutter læge Tue Christoffersen.

Læs mere her

1 comment
  1. Det er godt med private alternativer til den offentlige ‘akuttelefon 1813’. Et andet alternativ til en privat lægevagt er http://www.laegevagten-nord.dk, som har lægeklinik i Hillerød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *