Pres prisen hos tandlægen

Du kan spare mange penge, hvis du forhandler om prisen med din tandlæge. Men mange forbrugere tænker slet ikke over den mulighed, viser nye tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

De mest almindelige ydelser hos tandlægen som tandrensning og røntgen har en fast pris. Der findes dog også en række ydelser, som den enkelte tandlæge selv sætter prisen på. Det drejer sig om mindre hyppige ydelser og større tandbehandlinger. Her kan der være mange penge at spare. En undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at hele fire ud af fem forbrugere, der har prøvet at presse prisen på en tandbehandling, har fået en lavere pris eller en bedre ydelse ud af det.

Er bekymrede for tandlægens reaktion
85 procent af deltagerne i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens undersøgelse har aldrig forsøgt at presse prisen hos tandlægen. Over halvdelen af de forbrugere, der ikke har forhandlet, svarer, at de simpelthen ikke vidste, at man kan forhandle med sin tandlæge. En anden grund er bekymring for tandlægens reaktion. Hver femte har undladt at forhandle, fordi de ikke kan lide at spørge, mens det for hver sjette skyldes, at de gerne vil bevare det gode forhold til deres tandlæge.

Få unge forhandler om prisen
Undersøgelsen viser også, at alderen har en betydning for forbrugernes lyst til at presse prisen hos tandlægen. Mens hver femte i aldersgruppen 61 år og derover har prøvet at få deres tandlæge til at give dem en lavere pris eller en bedre ydelse, gælder det kun hver tyvende af de unge på 18-29 år.

Vælger tandlæge efter anbefaling
Når vi skal vælge tandlæge, vejer andres erfaringer tungt. Halvdelen svarer, at de har valgt en tandlæge, som de enten har fået anbefalet, eller som familie eller venner bruger. Kun et fåtal har sammenlignet flere tandlæger og valgt ud fra det. Når vi skal vælge tandlæge, lægger vi dermed større vægt på, om vi kender andre, der har tillid til tandlægen, end på fx beliggenhed eller pris. Og når vi først har valgt tandlæge, er vi ikke meget for at skifte igen, selvom der måske kan være penge at spare ved at sammenligne priser på større behandlinger. Næsten halvdelen svarer i undersøgelsen, at de har haft den samme tandlæge i ti år eller længere.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *