Præstationsfremmende kosttilskud godkendt til salg i Danmark

Et nyt præstationsfremmende kosttilskud med dokumenteret effekt er netop blevet lanceret på det danske marked. Ny forskning, viser at kosttilskuddet, der hedder beta-alanine, sikkert og lovligt øger præstationsevnen i både styrke- og udholdenhedsidræt. Beta-alanine vil blive markedsført af danske Bodylab under navnet Bodylab Beta Alanine, og markedet forventes at være stort.

Fødevarestyrelsen har optaget et nyt næringsstof på positivlisten, og det kommer ifølge den danske producent af kosttilskud, Bodylab Nutrition, sports- og fitnessfolket til gode. Beta-alanine har nemlig, ifølge Bodylab Nutrition, både en dokumenteret præstationsfremmende effekt og ingen skadelige bivirkninger. Dermed kan sportsfolk lovligt og sikkert maksimere effekten af deres træning og øge deres præstationer.

Et efterspurgt kosttilskud med stort potentiale
Selvom beta-alanine stadig er et relativt nyt kosttilskud, er det allerede et meget kendt og efterspurgt kosttilskud i sportsverdenen, og vi forventer, at det bliver mindst ligeså udbredt som kreatin. Dokumentationen er god, og der kommer løbende nye studier til der bekræfter effekten af beta-alanine. Vi er de første med kosttilskuddet på det danske marked, og vi regner med at sælge det i store mængder, siger Rasmus Thorup Andersen, direktør hos NutriNord, der blandt andet driver onlinebutikken Bodylab.dk samt Danmarks største fitnessforum www.bodybuilding.dk.

Lever op til de strengeste krav
Det har taget næsten et år at få blåstemplet beta-alanine i Danmark. Det er en lang proces at få optaget et nyt næringsstof på den såkaldte Positivliste i Danmark, og de har kostet en del penge fortæller Rasmus Thorup.
Den danske lovgivning på området er blandt verden strengeste, og det gør, at alle nye kosttilskud skal risikovurderes af Fødevarestyrelsen, før de sendes på markedet. Det kan være en hård proces, men giver også vores kunder en tryghed for, at de kosttilskud, vi sælger, ikke er skadelige.
Den eneste kendte bivirkning ved beta-alanine er, at det kan give en prikkende fornemmelse i huden. Det kan forekomme 20-30 minutter efter indtagelse af beta-alanine, og varer i en halv times tid. Den prikkende fornemmelse kan virke ubehagelig, men er komplet ufarlig, siger Rasmus Thorup Andersen.

Videnskabeligt dokumenteret effekt
Beta-alanine er en såkaldt ikke-essentiel aminosyre, og den eneste naturligt forekommende beta-aminosyre. Beta-alanine har ikke en selvstændig effekt i kroppen, men virker ved at øge koncentrationen af carnosin. Carnosin virker som buffer i muskelcellen og har dermed en PH-regulerende effekt, som gør at præstationsevnen indenfor både styrke- og udholdenhedsidræt øges. Mange videnskabelige studier har dokumenteret den præstationsfremmende effekt, og derfor er Beta-alanine et relevant kosttilskud for idrætsudøvere inden for mange forskellige sportsgrene. Læs her et omfattende sammendrag af den videnskabelige litteratur om Beta-alanine: http://www.news.bodylab.dk/artikler/1808-beta-alanin-en-update-pa-den-seneste-forskning

Bodylab Beta Alanine kan købes i pulverform fra januar 2012 på www.bodylab.dk. Hele januar 2012 vil der være et introduktionstilbud på 300 gram for 119,- kr. og 2×300 gram for 200,- kr. I løbet af januar/februar vil Bodylab Beta Alanine være at finde i udvalgte Matas-butikker landet over.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *