Patientkufferten imponerede sundhedsministeren

Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen besøgte i går OUH for at se Patientkufferten.

Der er stor opbakning omkring Patientkufferten fra OUH’s ledelse, og såvel sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) som sundhedsordfører Vivi Kier (K) udviste stor interesse for Patientkufferten og dens evne til at højne patienttilfredsheden.

Ministeren fik lejlighed til at se en live–opkobling til en patient og høre mere om Patientkufferten.

Patientkufferten, der er udviklet af danske Medisat A/S i samarbejde med OUH Svendborg Sygehus, gør det muligt for patienter med bl.a. KOL (rygerlunger) at blive udskrevet langt tidligere i deres indlæggelsesforløb. På den måde frigives sengepladser på hospitalet, og patienterne slipper for de ofte langvarige indlæggelser, der følger med sygdommen.

Patientkufferten sættes op i patientens hjem, hvor den fungerer som en livslinje mellem patient og behandler. Den gør det muligt for behandler og patient at se og tale med hinanden online via en videoskærm og en mikrofon. Forskelligt diagnosticerings– og behandlingsudstyr kan kobles til kufferten, og behandleren kan dernæst aflæse måleudstyrets resultater på sin skærm.

Patientkufferten er allerede blevet uhyre populær, og i en spørgeskemaundersøgelse blandt KOL–patienter, der har været igennem et forløb med kufferten, svarede 89 % af patienterne, at de havde følt sig mere trygge ved udskrivelsen end ved tidligere udskrivelser med samme sygdom. 94 % af patienterne ville anbefale, at Patientkufferten blev tilbudt andre patienter i samme situation som dem selv.

Patientkufferten er det første stykke klinisk dokumenterede telemedicin i verden. Den kliniske dokumentation er udarbejdet af OUH Svendborg Sygehus, og kufferten er klar til drift.

På billedet ses fra venstre Medisats direktør Kurt Christensen, sundhedsordfører Vivi Kier (K), Patientkufferten og sundhedsminister Jakob Axel Nielsen.
 

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *