Omega-3 i fisk og fødevarer

DTU Fødevareinstituttet inviterer til et seminar den 2. november, der sætter fokus på fisks indhold af omega-3 fedtsyrer samt muligheder og udfordringer i forbindelse med berigelse af fødevarer med omega-3 fedtsyrer. De sidste 30 år er der kommet stadig mere dokumentation om omega-3 fedtsyrers sundhedsfremmende egenskaber og forskellige aspekter ved disse sunde fedtsyrer i fisk og andre fødevarer.

Omega-3 fedtsyrer er en ernæringsmæssig vigtig gruppe af flerumættede fedtsyrer, som vi især får fra fisk. De sidste 30 år har det også vist sig, at omega-3 fedtsyrer har en gavnlig virkning på vores sundhed. Fedtsyrerne forebygger for eksempel udvikling af hjerte-karsygdomme – de kan virke blodtrykssænkende og reducere fedtindholdet i blodet.

Men hvilket potentiale er der ved at berige fødevarer med omega-3 fedtsyrer i forhold til at forbedre sundheden i den danske befolkning Og hvordan påvirker det den primære danske opdrætsfisks, regnbueørredens, egenskaber som et sundt levnedsmiddel, når vi ændrer på omega-3 indholdet i fiskens foder

To strategiske forskningsprojekter, Healthy, Nutritious and Tasty Fish for the Future og Sunde og velsmagende omega-3 berigede fødevarer for en slank og sund befolkning præsenterer deres vigtigste konklusioner på et seminar den 2. november.

Tid
Tirsdag den 2. november 2010, klokken 09.30-16.00

Sted
DTU Lyngby
Bygning 101A, 1. sal, mødelokale 1
2800 Kgs. Lyngby

Program og tilmelding
Se invitation, program og tilmeldingsoplysninger på www.conferences.food.dtu.dk.

Tilmelding skal ske senest 2. oktober 2010.

Seminaret henvender sig især til ansatte i fødevareindustrien og hos myndigheder samt forskere.

Arrangør
Seminaret er arrangeret af DTU Fødevareinstituttet.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *