Nyt it-koncept skal sikre de praktiserende lægers brug af Internettet

De praktiserende læger i Danmark benytter i stigende grad elektronisk kommunikation til at udveksle data med fx apoteker og sygehuse og til at hente oplysninger fra diverse sundheds–, sygehus– og lægeportaler.

For sikkert at kunne benytte internetmediet til denne kommunikation og dermed forhindre, at de ofte meget følsomme og kritiske data bliver ødelagt, forvansket eller opsnappet af uvedkommende personer, har tre af Danmarks førende leverandører af lægesystemer nu, sammen med it–sikkerhedsfirmaet Intermate, indgået en samarbejdsaftale vedr. et "sikkerhedskoncept".

MediGate, som produktet hedder, henvender sig specifikt til sundhedssegmentet og giver derfor maksimal beskyttelse af lægernes datatrafik.

MediGate "pakken" indeholder, udover professionel rådgivning til lægen, således både en Firewall, så uvedkommende ikke kan trænge ind i lægens eget it–system, ligesom den indeholder det højeste sikkerhedsniveau i VPN–funktionaliten, dvs anvendelsen af lukkede, sikrede og krypterede private netværk "inde i" det ellers åbne Internet. MediGate lever dermed op til de højeste sikkerhedskrav til kommunikation via Internettet.

Intermate A/S er en fleksibel og specialiseret softwarevirksomhed, der forretningsmæssigt fokuserer på at udvikle kunde– eller branchespecifikke løsninger, hvilket har været udslagsgivende for etableringen af dette samarbejde.

Det forventes, at MediGate lanceres i andre nordiske lande samt udvalgte steder i Europa i løbet af 2004.

Flere oplysninger:

Intermate, Birkerød – eksperter i sikker kommunikation via Internettet
Kontakt: Salgsdirektør Michael Ferdinansen, telefon 72 26 02 70 www.intermate.dk

Lægernes Edb–Central A/S i Birkerød – leverandør af IT og god service til Danmarks læger. Kontakt: Direktør Per Winther, telefon 70 10 50 90 www.edbcentralen.dk

DataGruppen MultiMed i Vejle – leverandør af MultiMed læge– og speciallægesystem, EDIFACT–XML kommunikation i sundhedssektoren og opkoblinger og routning til Sundhedsdatanettet.
Kontakt: Direktør Erik Jacobsen, telefon 75 72 54 99 www.multimed.dk

NordTeam Gruppen i Århus – leverandør af NOVAX Journalsystem til læger, speciallæger, klinikker og sygehuse, og NOVAX Sundhed til den kommunale sundhedspleje og skolesundhedstjeneste.
Kontakt: Salgschef Aage Satake, telefon 86 21 02 11 www.nordteam.dk
 

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *