Nyt internetbaseret socialt netværk kan øge livskvaliteten for alle, der er berørt af sygdom eller handicap

Patienter, handicappede og pårørende kan få et bedre liv ved at dele deres historie, glæder, sorger og tanker med andre i samme situation. Nu kan dette lade sig gøre på tværs af patientforeninger og handicaporganisationer.

I disse dage lanceres et nyt og anderledes socialt online netværk, der henvender sig til patienter, handicappede og deres pårørende uanset diagnose, lidelse eller tilstand.

www.Livsnettet.dk tilbyder døgnet rundt mulighed for sparring, deling, støtte og ’hjælp til selvhjælp’. Den ene bruger får muligheden for at lære af de andres brugeres erfaringer.

"Vi tror på, at der et behov for at netværk på tværs. En ting er, hvad det offentlige system, patientforeninger og private netværk tilbyder af ressourcer, tid og muligheder, og noget andet er de behov, de berørte tilsyneladende har", siger Janne Wind, en af initiativtagerne bag netværket. "Når vi oplever så store forandringer i vores hverdag, som sygdom eller handicap ofte medfører, er de faser, vi gennemlever, de samme. Processerne er almenmenneskelige, og vi har alle brug for at føle os forstået, uden at skulle påtage os en sygdomsidentitet."

Livsnettet er en nystiftet non–profit forening, der er skræddersyet til at fokusere på den enkelte brugers egen historie, oplevelser og erfaringer i en upartisk og neutral ramme, hvor brugeren gratis og uforpligtende kan deltage og bidrage. Netværket tilbyder den enkelte bruger ejerskab, valgmuligheder og et fællesskab, hvor der kan skabes og vedligeholdes relationer og kommunikation i øjenhøjde.

"Det er vores mål at skabe øget trivsel og større følelse af identitet hos den enkelte. Og så det væsentlige at tale sammen om alt det, vi kan, i stedet for at fokusere på det, vi ikke kan", fortæller Janne Wind og fortsætter, "vi mener, at den mest uudnyttede ressource i sundhedsvæsenet er dem, der er berørt af sygdom eller handicap. Netop derfor er udgangspunktet for Livsnettet brugernes egen viden og historie".

Facebook viser, at vi ikke længere ønsker at være anonyme. Vi danskere har i dag et stærkt ønske om at skabe og fremvise egen identitet. Vi trives ved at være en del af et fællesskab, være i tæt kontakt med vores netværk og have muligheden for at kunne kommunikere døgnet rundt med ligesindede.

Janne Wind understreger at Livsnettet ikke er en konkurrent til patientforeningerne, men et moderne supplement. "Patientforeningerne tilbyder ekspertviden og rådgivning indenfor den specifikke sygdom, hvor Livsnettet fokuserer på det sociale aspekt, deling af erfaringer og det at skabe netværk. Brugerne af Livsnettet hjælper andre, til at hjælpe sig selv.

Vi stiller naturligvis gerne op til interview enten ´in real life´ eller pr tlf.
Vi kan henvise til relevante ´cases´, brugere af netværket og videnspersoner, i fald dette ønskes.
 

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *