Nyopført træningshal styrker Frømandskorpset

Dansk Halbyggeri A/S har netop opført Frømandskorpsets nye træningshal i Kongsøre. Der blev stillet høje krav til byggeriet af den 618 m2 store hal, og ingen detaljer har været overladt til tilfældighederne. Hos Dansk Halbyggeri A/S oplever man en øget interesse for specialtilpassede haller, hvor løsninger bliver udviklet i tæt samarbejde med bygherren.Frømandskorpset i Kongsøre har netop fået en ny specialtilpasset træningshal opført i et tæt samarbejde med Dansk Halbyggeri A/S. Der er hentet inspiration fra lignende enheder i udlandet, men mange af ideerne er kommet i dialogen og løbende gennem processen.
Fra Dansk Halbyggeri lyder det: ”Hallen blev bygget i en løbende proces med rum til hinandens ideer. Der kom mange ideer på banen, som skulle håndteres rent byggeteknisk. Men vi bad frømandskorpset om at se muligheder fremfor begrænsninger, så tog vi os af de byggetekniske udfordringer, der var forbundet hermed. Intet var givet på forhånd, og vi har flere gange måtte tilpasse vores løsninger, så de matcher soldaternes behov, for realistiske træningsforhold med fokus på maksimal sikkerhed. Vi er endt med et yderst tilfredsstillende resultat og en meget tilfreds kunde”. Frømandskorpsets træningshal er bygget på et tidspunkt, hvor netop de specialtilpassede haller vinder frem i ordrebogen hos Dansk Halbyggeri A/S. Hallen i Kongsøre er et godt eksempel på et vellykket samarbejde, hvor helt specifikke behov er tilgodeset, og hvor intet er umuligt.

Frømandskorpsets nye 3 etagers træningshal på 618 m2 har gulve og vægge beklædt med støbeabsorberende materialer. Hallen indeholder en 12 meter høj klatrevæg med simple klatreruter, da klatringen skal kunne gennemføres med skudsikre veste, karabiner og øvrigt tungt udstyr. Dertil kommer total mørklagte zoner, nedfiringshuller i gulvene, en skrånende skibsside, og en bygningsfacade til bygningsentring og rappelling – alt sammen faciliteter, der understøtter de bevægemønstre, som frømændene kan komme ud for i givne opgaver.
Træningshallen har masser af plads til træningsudstyr til styrke- og kredsløbstræning samt nærkamp. Væggene i træningsrummene er fleksible og kan flyttes, således at soldaterne aldrig kender rummene, de kommer ind i. Også udvendigt er der i samme højde som bygningen etableret klatrevæg og entringsnet, således at træning også kan udføres i al slags vejr.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *