Nykredit og DGI vil motivere danskerne til at motionere

Mange voksne har svært ved komme i gang med at motionere og fastholde motivationen DGI og Nykredit lancerer i dag et nyt site vorespuls.dk med masser af inspiration til at øge motionslysten

Det kan være svært at komme i gang med at motionere, men det kan være mindst lige så udfordrende at fortsætte efter et par uger eller måneder. Flere undersøgelser peger på, at mange voksne motionister har svært ved at bevare gejsten og derfor holder op igen eller motionerer uregelmæssigt.

Finanskoncernen Nykredit og idrætsorganisationen DGI lancerer derfor i dag et site, vorespuls.dk, der netop skal give voksne både inspiration til at komme i gang og til at fortsætte med at motionere regelmæssigt.

Det er naturligt, at Nykredit, som en af landets største finansielle koncerner er med til løfte samfundsudfordringer. For lidt motion gør sig også gældende hos nogle af vores medarbejdere og en del af vores godt 1 million kunder. Det er derfor mit håb, at vorespuls.dk kan blive et inspirerende værktøj og inspirationskilde, der hjælper flere i gang med at bevæge sig noget mere, siger Peter Engberg Jensen, koncernchef i Nykredit.

Motion er ikke bare sjovt, det er også sundt og vigtigt for at få et længere liv med større livskvalitet. Men det forudsætter, at man motionerer regelmæssigt, og det hænger for de fleste sammen med, at de skal motiveres til det. Derfor tror vi på, at vi med det nye site og de tilknyttede aktiviteter rammer et behov, som mange danskere har for at komme i gang med at motionere og fastholde den regelmæssige motion, siger Søren Møller, formand i DGI.

Motivation er vigtig
vorespuls.dk henvender sig primært til voksne, fordi det er den gruppe, der har sværest ved at få motioneret regelmæssigt. Motivationsfaktoren er vigtig, og derfor tilbyder sitet motivationsforløb for brugerne. Det sker i form af mails, der både fortæller dig, at det er tid til at motionere, men også giver dig et egentligt træningsprogram, som der bliver bygget videre på.

Vi lægger samtidig vægt på, at vorespuls.dk skal være tilgængelig for alle, og at det skal kunne få så mange som muligt til at motionere regelmæssigt. Derfor er det gratis at være med i grupper, modtage motivationsmails og benytte de øvrige muligheder på sitet. Dertil kommer, at www.vorespuls.dk et ikke-kommercielt site det vil sige, at det er annoncefrit, siger Peter Engberg Jensen.

Fire idrætter
Nykredit og DGI har valgt at fokusere på fire idrætter løb, cykling, svømning og kajak. Det er fire idrætter, der appellerer bredt i befolkningen, og det er også fire idrætter, som mange i dag vælger at dyrke for sig selv altså uden at være tilknyttet en idrætsforening.

Men selv om man løber, cykler, svømmer eller ror for sig selv, når det nu passer ind i den travle hverdag, så er det en vigtig motivationsfaktor, at man også kan gøre det sammen med andre. Det er netop noget, som vorespuls.dk kan hjælpe med.

Vi tilbyder brugerne af sitet, at de kan oprette en profil og egne grupper, hvor de kan mødes med hinanden online og derefter dyrke deres motion sammen. Det er voldsomt motiverende, at man netop kan være sammen om at motionere, og derfor er det oplagt, at vorespuls.dk giver mulighed for det, siger Søren Møller.

Samarbejdet mellem Nykredit og DGI indebærer også, at man tilbyder brugerne af sitet, at de kan være med i forskellige idrætsarrangementer. vorespuls.dk bliver derfor også indgang for tilmelding til en lang række idrætsarrangementer over hele landet. I efteråret 2010 bliver der tre arrangementer i september, men fra 2011 bliver der tale om 10-15 årlige arrangementer over hele landet.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *