Nyhed 2014: 1 telt, 2 kilo, 3-4 personer

Oppland 3 LW fra det danske outdoorbrand Nordisk er et yderst rummeligt trepersoners telt, der vejer lige under to kilo. Oppland 3 LW er opfølger til den banebrydende og ultralette Telemark-serie, som Nordisk lancerede i 2013. Vægt er vigtigt for de fleste rejsende – fra den ekstreme trekkergruppe til den lille familie på camping i skoven. Ingen har lyst til at slæbe på mere end højst nødvendigt, og derfor lancerer det danske outdoor-brand Nordisk nu teltet Oppland 3 LW – et 3-4 personers telt, der vejer blot 1980 gram, eller lidt mindre end to liter mælk. Sammenpakket fylder teltet blot 20×50 cm.

Nordisk Oppland 3 LW er dermed det oplagte valg til både vandreture, adventurerace, cykelferie, kajaksejlads og andre rejser, hvor plads og vægt spiller en rolle.

Masser af plads – masser af luft
Oppland 3 LW er et rummeligt telt med tre-fire sovepladser og et stort apsis med plads til madlavning og baggage. Opbygningen er en klassisk tunnel-konstruktion med tre stænger. Stængerne sidder i indvendige løbegange, hvilket giver ekstra god udspænding og sørger for, at teltet står solidt i al slags vejr. I vindtunneltest klarede Oppland 3 LW et konstant vindtryk på 25 meter i sekundet, svarende til storm.

Teltet er nemt at slå op, og oversejlet kan tilmed pakkes og rejses med inderteltet pre-monteret – en feature, der er ideel, hvis det regner eller i en nødsituation. Indendøre tilbyder Oppland 3 LW et optimalt indeklima med flere ventilationsmuligheder og store døråbninger, der er udstyret med de patenterede quicksnap-magneter fra Nordisk.

Ultra let og ultra solidt
Hemmeligheden bag den lave vægt er først og fremmest stoffet – en ultratynd nylonkvalitet på blot 10 denier. Materialet er silikone-behandlet og har vand-tætte syninger, der gør det 100% vandtæt men samtidigt åndbart, ligesom stoffet er elastisk, så teltet altid står udspændt uanset temperatur. Stoffet er utroligt stærkt og har et vandsøjletryk på 2000 mm, hvilket er imponerende i forhold til den lave vægt. Et vandsøjletryk på 2000 mm giver optimal åndbarhed i varmere vejr.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *