Nye strømper til odenseanere

Odense Kommune har afholdt EU–udbud på kropsbårne hjælpemidler, og kommunen har valgt at indgå kontrakt med Actera Klinik i Odense på strømper. Actera Kliniks tilbud var det mest økonomisk fordelagtige tilbud på levering og servicering af de borgere, der har brug for strømper til lindring af hævede ben og dårlig blodcirkulation.

Service til alle

Borgere, der har en svær, varig kredsløbslidelse, kan søge tilskud efter § 112 i Serviceloven.

– Behovet er stort. Næsten hver tredje dansker eller godt 1,8 millioner mennesker har gående og stående arbejde i over halvdelen af deres arbejdstid, og undersøgelser fra Arbejdsmiljøinstituttet viser, at længerevarende stående arbejde øger risikoen for åreknuder. Halvdelen af alle voksne danskere har da også åreknuder, selv om det kun er hver syvende af disse, der er registreret til behandling, siger Suzanne Henriksen, der har 25 års erfaring som sygeplejerske.

Intelligente og moderne strømper

En kompressionsstrømpe er en såkaldt intelligent, strikket strømpe, som garanterer, at blodet i venerne presses opad benene i retningen mod hjertet. Strømpen er strikket specielt, så den tilfører en støtte til benene. Det bevirker, at strømpen fordeler blodet i venerne opad, hvorved blodforsyningen øges over benenes areal svarende til en slags mikromassage. Rent teknisk nedsætter strømpen det "hydrostatiske tryk i venerne" dét, som er årsagen til trætte, hævede ben og udviklingen af åreknuder.

På klinikken i Hjallese kan borgerne få taget mål til kompressionsstrømper i alle lægeordinerede klasser, det vil sige kompressionsstrømper med trykklasse 2–4. Såvel måltagning, tilpasning som selve strømpen er gratis for den enkelte borger.

– Tidligere var kompressionsstrømper lig med stive og hårde gummistrømper, men med moderne garner og maskiner er dette nu en saga blott. Vi har en hel serie kompressionsstrømper, der både er bløde og behagelige, ligesom de fås i både tynde og klassiske kvaliteter og skræddersyede efter individuelle mål, siger Suzanne Henriksen.

Præsentation

Actera Klinik holder reception den 26. september fra klokken 14–17 på Landbrugsvej 8 i Hjallese, hvor alle nuværende klienter, men også gerne alle kommende brugere er velkomne til at komme forbi og se udvalget af strømper og høre nærmere om tidsbestilling, måltagning med mere. Klinikken ligger centralt placeret i Hjallese med bybus 29 lige ved døren. Der er desuden gratis parkering foran klinikken og handicapvenlige adgangsforhold.

Yderligere oplysninger:

For yderligere oplysninger, kontakt venligst sygeplejerske Suzanne Henriksen, telefon 66 18 16 00 Du kan også læse mere om Actera Klinik på www.acterafyn.dk
 

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *