Nye forebyggelsespakker skal styrke sundheden i kommunerne

I dag offentliggør Sundhedsstyrelsen fire nye forebyggelsespakker om sund mad, god hygiejne, godt indeklima og bedre solbeskyttelse. Pakkerne kan bruges af kommunerne til at styrke deres forebyggende og sundhedsfremmende indsats.

Solsikre legepladser, fællesskaber om sund mad og måltider og enkle dagligdags rutiner, der fremmer et godt indeklima i landets skoler. Det er nogle af anbefalingerne i Sundhedsstyrelsens nye forebyggelsespakker, som kommunerne kan bruge i deres sundhedsfremmende og forebyggende arbejde.

Kommunerne spiller en nøglerolle i forebyggelsesindsatsen. De er nemlig tæt på borgerne i dagligdagen. Men de er forskellige og har ikke samme forudsætninger for at arbejde med sundhedsfremmende initiativer. Og det gør det svært at skabe en ensartet forebyggelsesindsats i kommunerne. Derfor har Sundhedsstyrelsen udarbejdet forebyggelsespakker med anbefalinger til indsatser, som vi ved virker. Pakkerne kan hjælpe kommunerne til at prioritere og styrke kvaliteten i deres arbejde og sikre, at erfaringer og viden deles på tværs af kommunegrænserne , siger sundhedsminister Astrid Krag.

Adm. direktør for Sundhedsstyrelsen Else Smith udtaler:

Sundhedsstyrelsens første fem forebyggelsespakker er blevet vel modtaget i kommunerne, og vi hører, at de mange steder bruges aktivt som et planlægningsværktøj, når kommunen skal prioritere deres forebyggelsesindsats. Det er glædeligt, og det vil bidrage til at styrke danskernes sundhed. De fire pakker, der udkommer i dag, indeholder faglige anbefalinger på områder, der i endnu højere grad lægger op til et samarbejde på tværs af forvaltningerne. Indsatsen over for ulighed i sundhed kan også skærpes med brug af forebyggelsespakkerne og deres anbefalinger om at tænke sundhed ind i alle arenaer, hvor borgerne færdes.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *